Излязоха резултатите от първото класиране на децата, кандидатствали за прием

...
Излязоха резултатите от първото класиране на децата, кандидатствали за прием
Коментари Харесай

Излязоха резултатите от първо класиране за детските градини в София

Излязоха резултатите от първото класиране на децата, кандидатствали за банкет в общинските детски градини, ясли и учебни заведения в София.
Първото класиране за местата в столичните детски градини за банкет от септември 2019 година се извърши в наличие на наставнически организации. Конкретните резултати ще да бъдат оповестени в събота, 11 май.
Свободните места са общо 13 948, което е с 1000 повече по отношение на предходната година. Общо 2227 са кандидатурите за пренасяне в друго детско заведение. За второ класиране остават свободни 3500 места.
" Основните ни старания са ориентирани към откриване на нови места в яслените групи заради засиления интерес към тази възраст ", сподели заместник-кметът на София Тодор Чобанов.
По искане на наставнически организации през последните две години се понижи броят на децата в групите. В съпоставяне с 2017 година, когато броят на децата с хронични болести бе до 10 в група, през 2018 година той бе понижен на 5, а за 2019 година е 3.
През тази година има промени в точките, които получават родителите при кандидатстване. През 2018 година за хиляди деца нямаше места в детските заведения.
Продължава строителството на нови детски градини. В момента се построяват 7 детски градини в регионите " Искър ", " Нови Искър ", " Красно село ", " Лозенец ", " Витоша " и " Студентски ". Предстои работа по още 8 в регионите " Овча купел ", " Искър ", " Люлин ", " Подуяне ", " Изгрев ", " Триадица ".
Следващите класирания са надлежно:
Второ – 24 май 2019 година
Трето – 7 юни 2019 година
Четвърто – 21 юни 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР