Излязоха от печат Възкресните броеве на списания Амвон и Камбанка,

...
Излязоха от печат Възкресните броеве на списания Амвон и Камбанка,
Коментари Харесай

Излязоха от печат Възкресните броеве на списанията Амвон и Камбанка

Излязоха от щемпел Възкресните броеве на списания " Амвон " и " Камбанка ", издания на храм “Св. Атанасий ”, оповестиха от Варненскат аи Великопреславска света митрополия за Moreto.net.

Празничното слово, с което стартира списание " Амвон " , е един богословски размисъл над живата действителност на Христовото Възкресение, което даже за Неговите възпитаници е било мъчно разбираемо. Професор Осипов преглежда богословската тематика за пораждане на злото и неговия генезис, който се корени в човешката независимост.

Богословските размишления не престават и в идващия въпрос: “Откъде произлизат множеството проблеми в актуалното общество? ” Сътворението на първите хора и блаженият им живот в парадайса е предмет на рубриката “Слово за живот ”. В катехизистичните “Начала ” този път са отправени упътвания за вярното държание на християните по време на работа, с пояснения за какво би трябвало да стоим прави.

Ставрофорен иконом Дончо Александров концентрира мислите ни над казуса за робуването на мнението на непознатите хора на фона на живота във вярата. Отец Ясен Шинев пък ни припомня за тези “малки ”, не толкоз известни светци, които са не по-малко дръзновени в молитвеното си покровителство за нас.

Интересни въпроси за разглеждане са показани в рубриките “Адам и Ева ” и “Домашна черква ”: открит диалог за интимния живот, за великото Тайнство Брак на архимандрит Емилиан Симонопетритски, да запазиш чистотата на девството до брака и така нататък Интригуваща е и тематиката, която разкрива ракурсите, от които поглежда космологията на възникването на живота и връзката ѝ с богословието.

В “Гласът на отците ” са показани размислите на свети Ефрем Сирин за наслаждението. В рубриката “Поглед ” можем да прочетем мнението на Църквата за суетното видоизменение на външността, както и настоящ прочит на свети Йоан Златоуст за противоестественото ползване на половете. Още доста и разнородни четива може да открие читателят в този брой, който приключва с прелестния роман на Валерий Андонов “Изобличение ”.

Екипът на списание “Амвон ”, издание на храм “Свети Атанасий ” – Варна, сервира следващото разнообразие от тематики и разсъждения на обичните си читатели, които в тези празнични дни на светлото Христово Възкресение ще имат време и предпочитание да се наситят духовно с тях!

Във Възкресния брой на детското списание “Камбанка ” е оповестен обстоен роман за пътя на Иисус Христос от влизането Му в Йерусалим до Неговото Възкресение, който е бил квалифициран от известния български публицист Елин Пелин за Учебно пособие по вероучение от 1936 година.

Рубриката “Жития на светии ” наблюдава живота на светия Божи ласкател Александър Свирски. Страниците на списанието разкриват още кои двери в храма се назовават Царски и защо; кой е Исак Нютон и какво е споделил той за възкресението на мъртвите; кой е оракул Йезекиил; какви са видовете икони на Богородица.

Рубриката “Светли имена ” напомня името на един надарен, само че позабравен български създател: Станислав Ваклинов. Представен е и негов топъл, и добродушен роман: “Гласът на ангелчето ”.

Приказният свят този път ни води в далечна Малайзия, а рубриката “Чудесата в природата ” споделя за не едно или две чудеса, виреещи точно в тази далечна земя. Списанието още веднъж носи на децата наслада, мъдрост и Истина.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР