Излязоха от печат Рождественските броеве на списание Амвон и детско

...
Излязоха от печат Рождественските броеве на списание Амвон и детско
Коментари Харесай

Излязоха от печат Рождественските броеве на варненските списания Амвон и Камбанка

Излязоха от щемпел Рождественските броеве на списание " Амвон " и детско списание " Камбанка ", издания на храм " Св. Атанасий " във Варна, оповестиха за Moreto.net от Варненската и Великопреславска света митрополия.

Празничното слово, с което стартира списание " Амвон ", е един богословски повод за евхаристийно осмисляне на събитието Рождество Христово, който естествено минава и в идващото четиво – „ Съзерцаване на Незримия “. Ставрофорен иконом Дончо Александров ни приканва да не изпадаме в носталгията на предишното, само че да оценяваме даровете на сегашното с „ Не се обръщай обратно “. Отец Ясен Шинев трогателно открехва врата към облика на свещеника, с цел да надникнем в неговата тактичност.

Румънският духовник Валентин Истрати опълчва на сакралността на празника суетата и безсмислието на светския празничен обред. В рубриката „ Вяра и Живот “ протоиерей Андрей Лемешенок разкрива живота на вярващия като живот на боец в свещена война.

Виртуалните връзки, индивидът и Църквата е забавна тематика, показана от богослова Н. Папаиоанну. „ Гласът на отците “ е показан посредством духовните разсъждения за прегрешението и покаянието на свети Кирил Иерусалимски. Много забавно е визията на съветския протиерей Бородин за покаянието и изповядването на скланяне към аборт от мъжете. Не по-малко забавна и настояща е публикацията за светостта на майчинството и явлението сурогатно майчинство.

Статията в „ Поглед “ ни предлага да размислим за свободата и принасяне в жертва на личната ни воля. Вълнуващи са разказаните действителни истории, разкриващи чудесата на вярата. Интригуваща е и тематиката за мощите на светиите и за зародилата нужда от тяхното накъсване. За авторитетността на свещените догми ни споделя гръцкият създател Б. Панайотис в рубриката „ Богословски размишления “.

Екипът на списание „ Амвон “, издание на храм „ Свети Атанасий “ – гр. Варна, сервира следващото разнообразие от тематики и разсъждения на обичните си читатели, за които в тези празнични Рождественски дни се открива време и предпочитание за духовно ядене и пиво!

Историята за Рождество Христово си е все същата светла и истинна през вчерашния ден, през днешния ден и на следващия ден. Винаги е топла, постоянно докосваща, постоянно изменяща към положително.

В новия брой на списание „ Камбанка “ разказвачът ни среща с пастирчето Данил и дружно с него ни води още веднъж към Чудото на Христовото Раждане. Децата могат да прочетат за Рождественската „ алилооба ” в Грузия, за алените жители на Австралийския остров Рождество, да научат молитвата на митаря и да се замислят над това какво е да си християнин.

Рубриката „ Жития на светиите “ ги среща с преподобния Серафим Саровски, със мощната му религия и обич в Христос и Божията Майка, с неуморната му чиста молитва и с чудесата по пътя му.

За живота на писателя Йордан Йовков споделя рубриката „ Светли имена “. Публикуван е и Йовковият роман „ Българка “.

Историята за познатите следи, притчата „ Така да бъде “, библейският роман за оракул Йеремия, топлите писма на императрица Александра и щерка ѝ Татяна, благите разказчета, планувани за най-малките носят своите светли, мъдри и положителни послания към децата.

Още доста забавни и любопитни материали е събрал на страниците си новият брой на списание „ Камбанка “. Побързайте да го разгърнете!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР