Изложбената зала на Народно читалище Св. Климент Охридски – 1922“

...
Изложбената зала на Народно читалище Св. Климент Охридски – 1922“
Коментари Харесай

Журналистката Галя Щърбева представи новата си книга в Симитли

Изложбената зала на Народно читалище „ Св. Климент Охридски – 1922 “ – град Симитли се оказа дребна за всички, които през днешния ден участваха на представянето на книгата,,Да хванеш гората‘‘ на журналистката Галя Щърбева. С доста топли усмивки и красиви цветя бе посрещната в града, който я връща в детството и детските й мемоари.

По покана на госпожа Гергана Ралинска, журналистката посети Симитли и пред доста близки, другари, общественици и посетители показа своята първа книга. Книга, която самата тя дефинира като „ Книга-пътеводител “, в която написа за забележителни хора. Хора, които са имали смелостта да излязат отвън цялостното и общо схващане за триумф и сами да напишат своята история на необикновени и забравени места.

Да хванеш гората не е просто израз, а положение, показа Галя Щърбева. Тя описа, че концепцията за книгата,,Да хванеш гората‘‘ е пристигнала напълно непринудено.

Посещението на Галя Щърбева я върнаха в красиви и топли фамилни мемоари, имайки поради, че нейните родители са с корени от Симитли. Тя е създател, продуцент и водещ на предаването Да хванеш гората по Нова телевизия. Финансист по обучение и публицист по предопределение. Завършва курс по постановка и продуцентство в Лондонската кино академия. Работи в Нова телевизия от 1999 година като кореспондент, водещ и продуцент на вести и настоящи излъчвания.Автор и продуцент е на редица документални филми, печелили голям брой награди.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР