Изложбата По-силни от думите“ беше представена в сградата на Народното

...
Изложбата По-силни от думите“ беше представена в сградата на Народното
Коментари Харесай

Роми, бежанци и ЛГБТ на гости в парламента

Изложбата „ По-силни от думите “ беше показана в постройката на Народното събрание (бившият Партиен дом). Тя е фотографска акция, в която хора застават против речта на омразата с лицата си.

Илина Мутафчиева („ Продължаваме Промяната – Демократична България “) означи, че през днешния ден е Международният ден на мира на Организация на обединените нации. Това е датата, която за нея е била най-подходяща да създадат тази галерия. По думите ѝ на изложбата се виждат 44 фотоса, които описват доста дълбоки човешки ориси. Вярвам, че

по този метод съумяваме същински да минем през стандартите и да стартираме да живеем дружно,

добави Мутафчиева.



Председател на Комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество и народен представител от Движение за права и свободи Валентин Тончев уточни, че Международният ден на мира си заслужава да бъде маркиран, тъй като в последно време виждаме, че не е даденост. Той добави, че, за жалост, светът, в какъвто бяхме привикнали да живеем в края на 20 век, началото на 21, през днешния ден към този момент е доста друг и осъзнаваме, че за мира би трябвало да се борим всекидневно. Думата война стартира да участва доста по-често в нашето общество, нашите ежедневни полемики, да се отразява на нашия метод на живот и разбираме, че сякаш културната дипломация и културата са най-хубавото средство за доближаване на народите, сподели още Тончев.

От уредниците обясниха, че изложбата е била показана за първи път напролет пред Националния замък на културата, гостувала е и в Пловдив по време на интернационалния фестивал „ Пловдив чете “. Фотографската акция включва представители на ЛГБТ+ общността, ромската общественост и бежанската общественост.



Експозицията беше показана на 2 май 2023 година, в парковото пространство на НДК, пред кино " Кабана "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР