Изложбата Не си сама“ има за цел да привлече вниманието

...
Изложбата Не си сама“ има за цел да привлече вниманието
Коментари Харесай

Тъжни и смазани лица ще посрещат посетителите в градина „Кристал“ в София

Изложбата „ Не си сама “ има за цел да притегли вниманието към дамите, които са жертви на принуждение

През идващите две седмици разходката в градинката на „ Кристал “ в София ще бъде друга, съобщи. По алеите ще ви посрещнат тъжни и смазани лица. Целта – да им обърнете внимание!

Изложбата „ Не си сама “ желае да притегли вниманието към дамите, които са жертви на домашно принуждение. Нейн основател е Антония Дончева, а с лицата си застават обичани актриси като Йоана Буковска, Десислава Бакърджиева и Дария Симеонова.

„ Мисля, че всеки член на обществото, който разбере на какво са подложени тези жертви - ще застане до тях и ще им подаде ръка. Ако ние подозираме, че една жена е жертва на принуждение – да помогнем, да ѝ покажем, че тя не е сама. Тя заслужава да получи помощ и тази обстановка не е естествена. Любовта не боли, не предизвиква болежка, не те унижава, не те наскърбява “, споделя Антония.

По думите на Дария Симеонова от време на време нещо доста малко е задоволително, с цел да помогне на човек да осъзнае в каква обстановка се намира.

Десислава Бакърджиева пък приканва хората, които са очевидци на принуждение, да вземат отношение, тъй като децата, които стават очевидци на сходно отношение у дома, в множеството случаи също стават насилници. Те одобряват тези връзки за нещо естествено.

Често жертвите на принуждение се крият. Искат да избягат. Затова актрисите описват техните истории.

Организаторите на акцията вземат участие безплатно в организацията ѝ. Сред тях са фотографът Енчо Найденов, режисьорите Никола Копаров и Георги Спиров, както и психологът Радка Николова. Подкрепят ги от Столичната община. Изложбата ще продължи до 27 ноември.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР