Изложбата "Богове, символи и древни знаци" ще бъде открита днес,

...
Изложбата "Богове, символи и древни знаци" ще бъде открита днес,
Коментари Харесай

Музеят във Враца представя изложба Богове, символи и древни знаци

Изложбата "Богове, знаци и антични знаци " ще бъде открита през днешния ден, на 2 юли, от 17:00 часа във фоайето на Регионалния исторически музей във Враца.
"Концепцията е да покажем посредством забавни артефакти от материалната просвета, археологически артефакти от всички интервали, да даде няколко акцента върху обредите, религиозните вярвания на античните цивилизации от праисторическите столетия до късното средновековие. Тази галерия няма аналог в България. Тя е в действителност една от мобилните експозиции, с които врачанският музей разполага и която от време на време гостува на разнообразни музеи в страната ", описа шефът на музвя Георги Ганецовски.
Проучванията прибавят нови експонати в изложбата, заради което експозицията от време на време се излага за гости.
"Новото са няколко предмети със знаци, представящи другите вярвания на човешките общества и последните изследвания от разкопките в обекта "Оходен " и в местността "Градище " край Враца. Има забавни амулети, забавни предмети, свързани с обредите на античните земеделци, касаещи култа към богинята-майка, към бога-слънце... Тъй като споделих, че става въпрос за всички столетия, без Рогозенското богатство няма по какъв начин да минем ", добави Ганецовски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР