Изложба Тильо Тилев и приятели“ и премиера на книгата му

...
Изложба Тильо Тилев и приятели“ и премиера на книгата му
Коментари Харесай

Изложба и книга на Тильо Тилев представят в Димитровград

Изложба „ Тильо Тилев и другари “ и премиера на книгата му „ Човешки импресии “ провеждат през днешния ден димитровградската библиотека и читалище „ Култура-2002 “. Събитието е под мотото „ Духът плътта да побеждава “ и началото е от 17:30 ч. в зала „ Снежана Янева “ на библиотеката. Проявата е отдадена и на 80-годишнината на създателя.

Инж. Тильо Тилев е роден на 24 март 1942 година в димитровградското село Малко Асеново. Възпитаник е на димитровградската ПМГ „ Иван Вазов “. През 1967 година приключва компетентност „ Физика “ в Пловдивския университет, а през 1977 година се дипломира, като електроинженер във ВМИ – Варна. Има две следдипломни квалификации – „ Паневритмия “ в НСА и по френски език в ИЧС. Преподава 20 години по специалностите и три години по здравна стратегия в помощно учебно заведение. Участвал е в научни конференции по физика и паневритмия със лични проучвания и разработки. В продължение на 10 години е работил и, като миньор.

Книгата „ Човешки импресии “ включва 68 описа, групирани в разделите „ Моят корен “, „ Градът “ и „ Рудникът “ и е богато илюстрирана с графики на създателя. Тильо Тилев към този момент приготвя за щемпел и нов алманах със заглавие „ Квантови афоризми “.

Изложбата „ Тильо Тилев и другари “ показва 30 произведения, част от които авторски графики и иконопис, както и живопис от приятелите Христо и Иваничка Паневи, Нено Александров, Жеко Димитров и други Тилев е взел участие през годините в пет градски, три регионални, две национални изложения и една в Москва.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР