Изложба с грамофонни плочи, книги и нотни партитури от фонда

...
Изложба с грамофонни плочи, книги и нотни партитури от фонда
Коментари Харесай

Грамофонни плочи, албуми и партитури показва отдел „Изкуство“на библиотеката в Търново

Изложба с грамофонни плочи, книги и нотни партитури от фонда на отдел „ Изкуство “ на Република България „ П.Р.Славейков “ е показана в границите на Mes Hispanico – Месецът на испаноезичните страни във Велико Търново.

По време на откриването гостите се потопиха в света на испанската просвета, а за това способства пианистката Йоана Георгиева, която извърши „ Кордоба “ на виртуозния испански композитор Исак Албенис. Повече за експозицията описа уредникът в отдела Галина Ганцарова.

„ Тук атмосферата е най-творчески сгъстена – имаме картини, албуми, плочи, ноти, всичко свъразно с изкуствата. В изложбата са показани книги и албуми, свързни с испанската живопис и графика. Нотните партитури на Пабло де Сарасате и Исак Албенис “, сподели тя.

Албуми с репродукции на Хуан Миро, Салвадор Дали, Франсиско Гоя, кубински художници и доста други могат да видят посетителите в отдела на ул. „ Краков “ 8. Сред богатата сбирка от над 5000 винилови плочи също могат да бъдат открити достоверни записи с кубинска и испанска музика.

„ Подредихме тази галерия като част от програмата на Mes Hispanico. За мен беше забавно това да се случи, тъй като самият аз не бях идвал в отдела, както доста младежи. Няколко другари ме поучаваха, че си коства да дойда. Създадохме тази галерия, тъй като една от задачите на нашата стратегия е да насочимт обществото към неща и места, които са изгубили видимостта си в търновското пространство “, сподели Галин Попов от VT Events, един от уредниците на Месеца.
Изложбата от фонда на библиотеката ще продължи до 31 май.

Изложбата е част от програмата на Mes Hispanico – Месец на испаноезичните страни във Велико Търново.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР