Изложба „Рисунки с телефон и пръсти” бе открита в Градска

...
Изложба „Рисунки с телефон и пръсти” бе открита в Градска
Коментари Харесай

Рисунки с телефон и пръсти може да се видят в Асеновград

Изложба „ Рисунки с телефон и пръсти” бе открита в Градска библиотека „ Паисий Хилендарски “ в Асеновград. Автор на експозицията е асеновградският художник и учител по изобразително изкуство Ангел Хубенов.
Целта му е посредством рисунките в изложбата да предизвика и да насърчи надарените момчета и девойки от града да употребяват модерни технологии, с които да основават изкуство. Около 80 на брой са творбите, които са основани посредством мобилното приложение „ Paint Free”. В тях Хубенов не е търсел съвършенство и великолепие. Казва, че по-скоро се е стремял да покаже опциите на актуалните технологии.
Сред рисунките се следят забавни изображения на животни, човешки лица, пейзажи, космос. Сред творбите място е намерил и ликът на Апостола на Свободата на България Васил Левски. В рамките на лятната стратегия „ Ваканция в библиотеката”, която към този момент се организира обичайно, децата ще имат опцията да се срещнат персонално с художника Ангел Хубенов и да създадат първите си стъпки в основаването на този тип цифрови рисунки.
Вижте някои от творбите в галерията ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР