Изложба показва българското изкуство на границата между ХХ и ХХI

...
Изложба показва българското изкуство на границата между ХХ и ХХI
Коментари Харесай

Изложба показва българското изкуство на границата между ХХ и ХХI век

Изложба демонстрира българското изкуство на границата сред ХХ и ХХI век
Галерия „ Арте “ стартира 2019 година с нова галерия, отдадена на българското изкуство на границата сред ХХ и ХХI век, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Изложбата включва двадесет и пет точно определени живописни и скулптурни творби на български създатели от частни сбирки с фокус върху този откъслек от пътя на българското изкуство, характеризиращ се с плътност и динамичност, когато живописта доближава пределна независимост в институционалното си действие и в изразните средства.

„ Имаме удоволствието да стартираме годината с една галерия, която е доста колекционерски ориентирана. Умишлено тя се назовава „ От сбирки за колекционери “. Прецизно са подбрани създатели, които считаме, че са значими за един интервал от нашето изкуство, обхващащ края на предишния век и началото на този “, споделя Гергана Борисова, шеф на галерията.

Авторите – Олга Вълнарова, Светлин Русев, Елза и Владо Гоеви, Атанас Пацев, Найден Петков, Калина Тасева, Петър Дочев, Йордан Кацамунски, Борис Гондов, Цанко Панов, Енчо Пиронков – от една страна са измежду ярките представители на преобладаващите трендове през 90-те, а от друга са разпознаваеми с ясно аргументираната си самостоятелност.

„ Имената са доста значими и отразяват обширно този интервал от българското изкуство “, счита Гергана Борисова.

Изложбата може да бъде забелязана от 14 до 25 януари. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР