Изложба на 13 фотографи с отличия от FIAP`2022 показва още

...
Изложба на 13 фотографи с отличия от FIAP`2022 показва още
Коментари Харесай

Актова фотография от Ивайло Сакелариев

Изложба на 13 фотографи с оценки от FIAP`2022 демонстрира още Градската изложба  

До 28 юни на първия етаж в Градска художествена изложба – Пловдив ( ул. “Княз Александър I ” №15) може да се прегледа елитна галерия от произведения на 13 български фотографи, отличени с премиите на Международната федерация за фотографско изкуство (FIAP) за 2022 година

Юлий Трейман – ръководител на Национално съдружие Фотографска академия “Янка Кюркчиева ” и Антон Савов – член на нейния Управителен съвет връчиха значки и почетни грамоти на призьорите.

Най-високото отличие EFIAP gold получи Мирослав Момински, следван от Минко Михайлов, EFIAP/s; Юлий Василев, EFIAP/s; Антон Савов, EFIAP, ESFIAP; Владимир Карамазов, EFIAP; Константин Зайков, EFIAP; Любомир Аргиров, EFIAP; Николай Христозов, EFIAP; Радослав Свирецов, EFIAP; Явор Мичев, EFIAP; Димо Христев, AFIAP; Мария Тодорова-Марчева, AFIAP; Христо Димитров, AFIAP. Всички призьори бяха поздравени персонално и от шефа по нравственос на Международната федерация за фотографско изкуство Пиерлуиджи Ризато, който е в града за присъединяване в журирането на Пловдивския интернационален фото салон.

Изложбата има благотворителен темперамент. Средства от продажбата на фотографиите се събират в специфичен фонд, който ще се попълня и от последващи акции и акции, проведени от Фотографската академия. Целта е през 2029 година да се сътвори мемориална плоча или монумент на Янка Кюркчиева – блестящо име в българската снимка, изкуство и просвета.

Проявата е част от Европейския месец на фотографията и се осъществя с финансовата поддръжка на Националния фонд „ Култура “ по стратегия „ Едногодишен грант “ 2022  @Национален фонд „ Култура “/ National Culture Fund, Bulgaria

На втория етаж в Градската изложба могат да се видят естетските актови фотографии на Ивайло Сакелариев, EFIAP, в неговата независима галерия „ Стъпки по пясъка “.

Авторът е избрал ефектно поднасяне на своите произведения – фотографиите са инсталирани върху светещи панели.

И двете изложения са с вход свободен и не престават до 28 юни.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР