Изложба Мили дядо Коледа, донеси ми…“ от детски писма, картички

...
Изложба Мили дядо Коледа, донеси ми…“ от детски писма, картички
Коментари Харесай

Детска изложба с послания до Дядо Коледа бе открита в София

Изложба „ Мили дядо Коледа, донеси ми… “ от детски писма, картички и рисунки, изпратени до Добрия дъртак, с пожелания и стремежи за дарове бе открита в изложбена зала „ Архиви “, София.

Тя е проведена от Държавна организация „ Архиви “ (ДАА) и Български пощи ЕАД.

Цялата сбирка обгръща 268 писма, картички, послания, като са изложени 120 от тях.

Материалите са от 2018 - 2021 година от състезанието „ Най-красиво писмо до Дядо Коледа “, проведен от „ Български пощи “. 

Можем единствено да съжаляваме, че тази самодейност не е непокътната през цялото време, сподели ръководителят на ДАА доцент доктор Михаил Груев. 

Вече 27 години българските деца чакат с неспокойствие предколедните дни, с цел да напишат на обичания си Дядо Колева съкровено писъмце, цялостно с думи на признателност, пожелания, съкровени стремежи, вълнуващи послания и трепетни упования, съобщи основният изпълнителен шеф на „ Български пощи “ Богдан Теофанидис.

През писмата и картичките, които децата пишат до Дядо Коледа, може да се види и какви са техните усети, стремежи, какво е тяхното въображение, описа пред БТА доц. доктор Михаил Груев

Той изрази убеденост, че в бъдеще това ще бъде превъзходен извор за историята на детството при започване на 21 век.

По думите му това са най-хубавите писма и картички до Дядо Коледа, постъпвали през последните четири години. Д-р Груев посочи, че чакат тазгодишните.

Той сподели, че децата най-често си пожелават играчки, само че има и такива, които желаят домашни любимци.

Груев уточни, че не са малко писмата, в които децата пожелават дарове и за родителите си, здраве за своите баби и дядовци.

Малко или доста в техните писма се синтезират желанията нацяло едно потомство и това е най-ценното в тази галерия, заключи ръководителят на ДАА.

Вече 28 години „ Български пощи “ провежда един прелестен конкурс за най-красиво писмо до Дядо Коледа, разяснява за Българска телеграфна агенция основният изпълнителен шеф на „ Български пощи “ Богдан Теофанидис.

„ Български пощи “ спомагаме на Добрия дъртак да предадем писмата по най-хубавия и бърз метод и се възползваме от тази опция да изберем най-красивите и да си позволим да наградим дечицата, добави той.

Писмата са извънредно доста, за предходната година - над 10 хиляди, Добрият дъртак не може към този момент да ги съхранява самичък и помоли нашите общи другари от ДАА за подпомагане, добави Теофанидис и изрази вяра това да се трансформира в прелестна традиция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР