Изложба-живопис На учителя с любов с автор Илиян Иванов, прожекция

...
Изложба-живопис На учителя с любов с автор Илиян Иванов, прожекция
Коментари Харесай

Режисьорът и почетен гражданин на Бургас Симеон Димитров чества две „златни” годишнини с калейдоскоп от събития

Изложба-живопис „ На учителя с обич ” с създател Илиян Иванов, прожекция на филма „ Преобразяването или Как да не бъдеш различен ” и спектакълът „ Лазарица ” са събитията, които ще отбележат знаковите годишнини на обичания драматург, стихотворец и режисьор Симеон Димитров в Бургас.

Проявата се осъществя от Община Бургас с партньорството на филиала на Националната художествена академия в града.

Три вълнуващи събития ще бележат културната стратегия на Бургас в края на юни. Те ще минат под знака на 80-годишния празник и креативния път от пет десетилетия на уважавания режисьор и почетен жител на Бургас Симеон Димитров.

Изложбата-живопис „ На учителя с обич ” е един от акцентите в културния плакат на Бургас на 23 юни. Експозицията ще показа произведения на известния в целия свят Илиян Иванов – художник, музикант и продуцент на номинирания за „ Оскар ” късометражен филм „ Дълбоко чувство ”. Именитият бургазлия ще престигне от Ню Йорк с цел да бъде специфичен посетител на вечерта, отдадена на юбиляра, която се осъществя с негова самодейност. На формалното разкриване, оповестено за 18.30 часа в залата на Национална Художествена Академия – филиал Бургас /Магазия 1/ ще вземат участие ученици на Симеон Димитров от разнообразни генерации, които ще поздравят с творчеството си своя наставник.

Прожекцията на кино лентата „ Преобразяването или Как да не бъдеш различен ” ще показа личността на надарения режисьор, стихотворец и драматург Симеон Димитров на 24 юни, от 18.30 часа в залата на Културен дом НХК. Режисьор на пълнометражната лента е Росен Петров.

Спектакълът „ Лазарица ”, под режисурата на Симеон Димитров ще се играе на сцената на държавна такса „ Адриана Будевска ” на 21 юни /вторник/ от 19.00 часа. В основната роля публиката ще види артиста Стоян Памуков.

Като режисьор в Драматичния спектакъл „ Адриана Будевска ” Симеон Димитров слага редица мощни представления, оставили трайни следи в историята на българския спектакъл. Благодарение на него през 2007 година е основана специалността „ Актьорско майсторство ” в НУМСИ „ Панчо Владигеров ”. Авторитетна школа за гении с огромно бъдеще, освен на българската, само че и на международната сцена, а измежду учениците му са холивудската звезда Мария Бакалова и продуцентът Илиян Иванов. И двамата номинирани за влиятелната премия „ Оскар ” през 2021 година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР