Изложба Годишнини“ на Художествена галерия - Добрич се открива в

...
Изложба Годишнини“ на Художествена галерия - Добрич се открива в
Коментари Харесай

Изложба „Годишнини“ на Художествена галерия - Добрич, се открива днес

Изложба „ Годишнини “ на Художествена изложба - Добрич се открива в Зали 1 и 2 на галерията от през днешния ден, 16.01.2024. Експозицията показва 9 създатели с 27 произведения от фонд „ Живопис “.

В експозицията са включени създатели, родени през първата половина на ХХ век, чийто празник честваме тази година. Ще се срещнете с творбите на художници с ослепителен самостоятелен жанр и значимо наличие в художествения живот на страната, които имат неоспорим принос в българското изобразително изкуство.

Подбраните творби обгръщат три десетилетия – 60-те, 70-те, 80-те години на предишния век – забавен и комплициран интервал от развиването на българското изобразително изкуство. С живописни платна са показани Стоян Венев, Васил Стоилов, Дило Дилов, Васил Вълев, Велико Вълчев, Васил Вичев, Цвятко Дочев, Никола М. Даскалов и Петър Дочев. Многообразието от живописни изразни средства разкрива създатели с одобрен и различим живописен почерк, които въодушевяват генерации надарени български създатели. В две от залите на галерията ценителите на изкуството могат да се срещнат с трендовете на интервала посредством творчеството на художниците и да научат обстоятелства от биографиите им.

Изложбата може да се види до 5 февруари.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР