Изложба, дискусия, концерти - с пет събития България ще отбележи

...
Изложба, дискусия, концерти - с пет събития България ще отбележи
Коментари Харесай

С какви събития България ще закрие първото си европредседателство

Изложба, полемика, концерти - с пет събития България ще означи края на първото си председателство на Съвета на Европейския съюз.

На 27 юни 2018 година ще бъде открита галерия с посланията на водачите на Европейски Съюз и на страните членки, написани след неофициалната вечеря в София на 16 май 2018 година Изложбата е подредена в Национална изложба – Двореца, на пл. " Княз Алекснадър I " и ще бъде открита от министъра за българското европредседателство Лиляна Павлова.

Отново на 27 юни 2018 година, от 15 часа, е проведена полемика доклад на тематика " Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 – резултатите ", по време на която дружно със социолози, икономисти и представители на администрацията ще бъде показано постигнатото през отминаващите шест месеца.

В същия ден, само че в 19 часа Симфония №8 на Густав Малер, изпълнена от над 400 музиканти на сцената на зала 1 в НДК, ще закрие първото българско европредседателство. По време на формалната гала България ще съобщи щафетата на идващото председателство - австрийското.

На 30 юни 2018 година в 10 часа. българското председателство ще бъде закрито от " доджо " децата, които откриха събитията в НДК през януари. Mega Dojo Sofia 2.0 ще събере още веднъж над 300 възпитаници от цяла България, които ще могат да се забавляват и учат обстоятелства за Европа в основаните за тях специфични работилници на петия етаж в НДК.

На 1 юли 2018 година от 19 часа ще се организира концерт навън " Музиката на Западните Балкани ". Събитието ще се състои в парка зад НДК – новата открита сцена на Двореца. В него ще вземат присъединяване Теодосий Спасов и неговата групировка Western Balkans Band BG, както и музикантите от Спектрум и 4th Edition.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (257)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР