Изложба Да! За живот! с плакати, посветени на донорството и

...
Изложба Да! За живот! с плакати, посветени на донорството и
Коментари Харесай

Изложба с плакати, посветени на донорството, е открита в София

Изложба „ Да! За живот! " с плакати, отдадени на донорството и трансплантацията, беше открита през днешния ден. Експозицията е в парковото пространство на Националния замък на културата пред лятната сцена на „ Кино Кабана ". Творбите са на студенти от Национална художествена академия.

Изложбата откриха изпълнителният шеф на ИА „ Медицински контрол " (ИАМН) госпожа Иванка Динева и доцент доктор Ненко Атанасов от катедра „ Плакат и образна връзка " в Национална художествена академия (НХА). По време на събитието госпожа Динева благодари за интензивността на студентите и съпричастността им към тази прочувствена тематика и изрази вяра, че и в бъдеще младите създатели ще се включват в начинания, популяризиращи благородната идея.

Визуалните послания на плакатите изобразят донорството като доблестен жест, спасяващ животи, посредством който парченце от индивида продължава да живее в други хора и след гибелта му. Студентите, които бяха отличени като спечелили в състезанието, Георги Георгиев, магистърска стратегия „ Визуална връзка ", Илияна Банева, 2-ри курс, компетентност „ Плакат и образна връзка ", НХА - Филиал Бургас, и Яна Балтаджиева, 4-ти курс, компетентност „ Плакат и образна връзка ", бяха наградени с графични таблети.

Експозицията е проведена по самодейност на ИА „ Медицински контрол " в партньорство с Национална художествена академия и Столична община и е първата от поредност от изложения в страната, които следва да се осъществят през идващите месеци. Изложбите са част от Националната акция в поддръжка на донорството и трансплантацията „ Да! За живот! ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР