Излизането от валутния борд трябва да е с преминаването към

...
Излизането от валутния борд трябва да е с преминаването към
Коментари Харесай

Красимир Ангарски: Излизането от валутния борд трябва да е с преминаването към еврото

Излизането от валутния ръб би трябвало да е с прекосяването към еврото, съобщи в предаването „ 12+3 “ Красимир Ангарски, който беше началник на групата, която работеше по въвеждането на валутния ръб.
„ Ако излезем от борда и дадем опция на Българска народна банка да дефинира курс, тогава става нещо ужасно. Това е безусловно недопустимо. Българският лев е безусловно обезпечен, на 160-170% има покритие валутният ръб. Няма никаква заплаха курсът да е различен. Може да си минем доста гладко “.

Валутният ръб не пречи на растежа, безапелационен е Ангарски. По думите му обаче има вид да стане още по-стабилно – като излезем от валутния ръб, преминем към еврото и влезем в единния банков съюз:

„ Това ще докара още по-голяма сигурност, по-голяма надеждност на българската стопанска система, гарантиране на взаимоотношенията “.

 След въвеждането на валутния ръб страната непроменяемо е имала стопански напредък, безапелационен е финансистът и изясни: „ Той идва от това, че валутният ръб е може би най-стабилното нещо, което се е случило през последните 20 години и на него се крепи значително стабилността на страната. Сигурност, неналичието на инфлация, сигурност във валутата – всичко това води до стопански напредък “.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР