Излизането от София днес и утре е истинско изпитание за

...
Излизането от София днес и утре е истинско изпитание за
Коментари Харесай

Заради неприключили ремонти: Поне 11 „празнични“ тапи по магистралите

Излизането от София през днешния ден и на следващия ден е същинско тестване за водачите. Поне на двайсетина места по автомагистралите се обрисуват неприключили ремонтни действия, което постанова или свиване на платната за придвижване, или напряко заобиколни направления, съобщава .

Едно от тестванията ще е да се излезе от София по автомагистрала “Тракия ”. Почти незабавно след караулката придвижването е единствено в една лента с ограничаване 70 км в час, тъй като другите две ленти се асфалтират в продължение на към 2 километра.

Почти незабавно по-късно - малко преди Вакарел, придвижването още веднъж минава единствено в една лента поради ремонта на плочата на моста и продължава по този начин към един километър. По време на великденските празници от АПИ дават обещание да спрат придвижването на всички транспортни средства над 12 тона в този сектор. Камионите ще се отбиват още на петия километър по остарелия път за Пловдив и ще се връщат назад на автомагистралата на 23-ия километър.

Но и по-късно - към Ихтиман, следват още две стеснявания отново поради поправки. На територията на Пловдив и на Стара Загора има още три стеснявания за по километър-два, където скоростта на придвижване е понижена до 70 км в час.

После прословутите мрежи за запазване от птици на границата сред областите Сливен и Бургас също се ремонтират, което отново постанова понижаване на скоростта на придвижване.

Положението по автомагистрала “Хемус ” е съвсем същото. Още на 15-ия километър на излизане от столицата стартира двукилометрово свиване на лентите за придвижване заради асфалтиране. Виадуктът преди първия тунел също към момента се ремонтира, заради което трафикът в продължение на към два километра се мести ту в едната, ту в другата лента. Същото важи и за придвижването в противоположната посока, което ще скъса нервите на пътуващите на прибиране към София.

По “Хемус ” след тунелите има още две места със стеснени сектори и по двете платна на автомагистралата.

По “Струма ” също има значително трудности. Част от тях се дължат на неприятната асфалтова настилка и в тези сектори оптимално допустимата скорост на придвижване е лимитирана до 70 км в час.

В едно от най-конфликтните места - покрай изхода за село Студена, придвижването е лимитирано даже до 50 километра в час, тъй като там следва да стартират ремонтни действия, и на двете платна придвижването е единствено в една лента.

Прибиращите се в столицата от Ботевград, които решат да не се качват на автомагистрала “Хемус ”, също ще имат неприятно прекарване - в продължение на към 22 километра пътят там е безусловно изровен и придвижването е лимитирано до 50 километра в час.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР