Излизането от Слави на политическата сцена се очаква отдавна, именно

...
Излизането от Слави на политическата сцена се очаква отдавна, именно
Коментари Харесай

Политолог: Местните избори не са арената, на която Трифонов ще натежи

”Излизането от Слави на политическата сцена се чака от дълго време, точно поради това може да се каже, че част от неговите активи са в минало време. Най-големият му политически актив беше триумфа на референдума, само че по главните му тематики има подхванато политическо деяние и второ, публичните настройки са преосмислени и изменени във връзка с една такава тематика като мажоритарния избор ”.
Така разяснява политическия план на Слави политологът доцент Румяна Коларова в " Денят ON AIR ".

Според нея занапред ще излизат обстоятелства, които ще са в минус на политическия престиж на Трифонов. Тя е на мнение, че публичнта фигура на шоумена печели от свадите и значително се храни от тях, до момента в който те изяждат рейтинга на един политик.

" Искайки или не искайки, ще бъде заставен да стои малко настрана. Той би трябвало да откри фигури, които в действителност са нови и имат различен тип известност. Винаги има искащи да влязат в политиката, само че те не всеки път могат да подсигуряват триумфа на една партия, по тази причина този опит занапред ще предстои на оценка от политическите анализатори ", изясни Коларова.

Тя бе безапелационна, че локалните избори не са арената, на която Трифонов може да получи политическа тежест, тъй като на тях хората гласоподават по отношение на обстановката в самата община или област.

Коларова е на мнение, че името на партията - " Няма такава страна " е определено неслучайно. Тя го дефинира като доста разпознаваемо и съдържащо протестен детайл.

Политологът разяснява ветото, което Румен Радев наложи на Закона за военното разузнаване. Държавният глава не е склонен с измененията, които ще разрешат цивилно лице да оглави разузнаването. Досегашното условие беше той да е военнослужещ.

" Президентската институция е персонална, тя е лична. Там не можем да търсим някакъв тип последователност. Президентът Радев е нещо като бяла гарга. Това несъгласие е в логиката на всички до момента. То е просто " НЕ ", каквото и да направи Народното събрание ", съобщи Коларова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР