Излизането на Великобритания от Европейския съюз вече струва на британската

...
Излизането на Великобритания от Европейския съюз вече струва на британската
Коментари Харесай

Кметът на Лондон: Brexit не работи, вече струва на икономиката 140 млрд. паунда

Излизането на Англия от Европейския съюз към този момент коства на английската стопанска система £140 милиарда ($178 милиарда). Тези данни са посочени от кмета на Лондон Садик Хан. „ Сега е явно, че Brexit не работи “, споделя кметът на британската столица на банкет, проведен от лорд-кмета на лондонското сити Майкъл Майнели..

Според него Brexit дърпа стопанската система надолу и води до повишение на разноските за живот в страната. Цените на храните се повишават, утежняват се изискванията на работа в хотелиерството и ресторантьорството, строителството и финансовите услуги, изяснява Хан.

Той акцентира, че рецесията, подбудена от високите цени, която Лондон е заставен да заплаща за Brexit, може да бъде преодоляна при определяне на търговски връзки с европейските съседи. Кметът на Лондон Хан се базира на отчет на Cambridge Econometrics за въздействието на Brexit върху английската стопанска система. В документа се показва, че до 2023 година брутната добавена стойност в английската стопанска система е била с 6% по-ниска от плануваната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР