Излизането на Великобритания от ЕС ще засили бюджетния натиск върху

...
Излизането на Великобритания от ЕС ще засили бюджетния натиск върху
Коментари Харесай

Меркел и Курц твърдо против предложението на ЕК за бюджетната рамка на ЕС

Излизането на Англия от Европейски Съюз ще ускори бюджетния напън върху други страни от съюза. Това съобщи през днешния ден немският канцлер Ангела Меркел след среща в Берлин с австрийския си сътрудник Себастиан Курц, съобщи ДПА.

Меркел сподели, че Германия и Австрия ще работят в тясна съгласуваност по този въпрос.

Курц съобщи, че съгласно него бюджетните оферти на новата Европейска комисия са прекомерно високи.

Понастоящем в Европейски Съюз има полемика за дълготрайната бюджетна рамка за интервала 2021-2027 година

Еврокомисията предлага 1,11 на 100 от брутния вътрешен артикул на Европейски Съюз да бъде предопределен за финансиране на европрограми - сума, която възлиза на 1,14 трилиона евро. Германия, която е най-големият чист длъжник в общия бюджет на Европейски Съюз, упорства не за 1,11, а 1 на 100.

Курц също сподели, че неговата страна счита за прекалено предлагането на Европейската комисия за бюджет, възлизащ на 1,11 % от брутния народен артикул..

По думите му въпросът за бюджета е доста значим за страни платци, каквито са Австрия и Германия. На конференцията австрийският канцлер изрази вяра, че ще има ново предложение от комисията, което да стане основа за единна позиция.

Меркел даде знак, че е склонна на компромис според от това по какъв начин се изразходват тези пари. Общата селскостопанска политика на съюза, по която се отпускат огромни дотации на фермери, гълтам огромен дял от финансирането. Университети, студенти и изостанали региони също получават обилни средства по европрограми, припомниха организациите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР