Излиза „Книга на копнежите“, с логото на издателство "Обсидиан", на

...
Излиза „Книга на копнежите“, с логото на издателство "Обсидиан", на
Коментари Харесай

Книга на копнежите излиза на български - slava.bg

Излиза „ Книга на копнежите “, с логото на издателство "Обсидиан ", на Сю Монк Кид, авторката на „ Тайният живот на пчелите “. Писателката един ден се замислила какво ли би било, в случай че Исус Христос е бил женен – каква ли би била жена му, какъв ли би бил животът ѝ.

Този разказ е нейният отговор на въпроса, написан с безпределно почитание и респект към човешкото и божественото в героите.„ Аз съм Ана. Бях брачна половинка на Исус бен Йосиф от Назарет. Нарекох го Моя любим, а той на смешка ме кръсти Малка мълния. Твърдеше, че чувал тътнеж в мен, до момента в който дремя, сходен на отдалечен гръм, идещ оттатък долината Нахал Ципори или даже от по-далеч зад река Йордан. Не се колебая, че е чувал нещо.

Откакто се помня, у мен живеят копнежи, надигат се като нощни птици да извиват глас по мрачно. Това, че брачният партньор ми е долепял сърцето си до моето на тънката ни постелка и се е вслушвал, е израз на добротата му, която най-вече обичах у него. Чувал е по какъв начин животът ми умолява да се роди. “

Изключителен разказ, написан с безпределно почитание и респект към човешкото и божественото в героите. Вечна история, която всички познаваме, само че разказана по нов метод от жена, която извисява своя глас и хвърля светлина върху събития, трансформирали света преди две хиляди години.

Евангелието на Ана – една светла и красива книга, в която обстоятелства, мит и въображение се сплитат по ослепителен метод, същинско литературно украшение.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР