Излишно е да се посочва, че в руските държавни медии

...
Излишно е да се посочва, че в руските държавни медии
Коментари Харесай

Путин даде орден на братовчеда на Рамазан Кадиров

Излишно е да се показва, че в съветските държавни медии войната в Украйна продължава да се назовава “специална военна операция” на Русия. Кремъл към момента държи на опорната точка, че подхванатите от Москва дейности са в името на това народът да бъде освободен от репресиите на неонацистите. След несполучлив взлом на огромните градове, войските на Русия се изместиха в Донбас, само че съгласно Кремъл това е “нов стадий на военната операция”, която върви по проект.

Кой е Адам Делимханов?

Адам Делимханов е съветски политик от чеченски генезис, който е част от Държавната дума от 2007 година Това е един от най-верните съдружници на чеченския водач Рамазан Кадиров, с който имат и фамилна връзка.

Чеченският заточеник Умар Исраилов, погубен във Виена през януари 2009 година, упрекна Делимханов, че го е пребил в наличието на Кадиров. Самият той отхвърли тези обвинявания. През април 2009 година полицията в Дубай упрекна Делимханов за това, че е поръчал убийството на някогашния чеченски пълководец и съветски боен пълководец Сулим Ямадаев. Делимханов отхвърли и тези изказвания като ги дефинира като провокация, целяща да дестабилизира Чечения. От април 2009 година Делимханов — дружно с други шестима съветски жители — се търси от Дубай по отношение на убийството на Сулим Ямадаев, посредством Интерпол.

През юли 2014 година Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на Делимханов, които включват заледяване на всичките му активи на територията на Съединени американски щати, както и възбрана за подписване на търговски покупко-продажби.

През 2020 година BBC News заяви, че Делимханов има връзка с убийството на Имран Алиев.

На 1 февруари 2022 година Делимханов показа видео в Instagram, в което заплашва със гибел юриста по правата на индивида Абубакар Янгулбаев и фамилията му.

Според Кадиров, Делимханов е взел участие в обсадата на Мариупол по време на съветската инвазия в Украйна през 2022 година като пълководец на чеченските сили в уговорката.

Делимханов се подрежда измежду 500-те най-богати руснаци. Адам Делимханов зае 314-то място. Неговият капитал се прави оценка на 300 милиона $ или 9,1 милиарда рубли. Според формалните данни за 2011 година Делимханов е получил приход от 1,9 милиона рубли, а брачната половинка му 187 хиляди рубли.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР