Излишните, но неотменно присъстващи вещи и устройства, които все ще

...
Излишните, но неотменно присъстващи вещи и устройства, които все ще
Коментари Харесай

Офис археология или как миналото все още е на стария рафт

Излишните, само че неотменно присъстващи движимости и устройства, които все ще приказват за предишното. Нефункционалните, само че заемащи място в креативният безпорядък неща на всеки един офис освен в България, само че и по света е тематиката, която проф. доктор Милен Балтов избра за рубриката „ Икономистът приказва “ по Дарик Югоизток.

Старият аналогов телефон с шайба или бутони, ретро папки, книжен органайзър, черна дъска, транзистор и даже пишеща машина са част от интериора, който кара служителят за се усеща постоянен във време, когато самият офис към този момент се побира в малко смарт устройство и даже принтера се трансформира в остарял инструмент за работа.

„ Данните са въз основата на изследване в Съединени американски щати, само че мисля че в България с доста дребни изключения обстановката е аналогична. Скоро с удивление открих, че към момента има ведомства, в които радиоточката освен участва, само че и работи непрекъснато. На други транзисторът е сменен с тв приемник. Има места, на които даже още се употребява печатна машина… въпреки това да остава измежду дребното устройства, които не могат да бъдат проследени “, разяснява още икономистът.

Две години след оповестяването на Ковид 19, хоум офисите и работата от телефон и преносим компютър от всяка точка преобразиха визията за статична работа. Но работещият има потребност от глобус, телбод и директория вид „ дело “ до бюрото си.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР