Излезе от печат Буги Барабата ‒ шофьорът на блуса“ ‒

...
Излезе от печат Буги Барабата ‒ шофьорът на блуса“ ‒
Коментари Харесай

Книга за блусаря Буги Барабата

Излезе от щемпел Буги Барабата ‒ водачът на блуса ‒ книгата, отдадена на незабравимия блусмен и радиоводещ. Луксозното издание се показа на особено събитие в емблематичен блус бар в София, като премиерата събра огромни имена от българската рок и блус сцена, публицисти, другари, сътрудници и фенове на незабравимия Буги.

Организаторите оповестиха, че приходите от продажбата на книгата отиват напълно за създаване монумент на Буги Барабата на знаково за музикантите място  ‒ наоколо до поляната на фестивала „ Цвете за Гошо “, измежду чиито уредници бе и Барабата.

Като спонтанен водещ на събитието  Васко Кръпката  откри вечерта с думите: „ Най-симпатичното зомби на българската блус сцена към този момент отиде на небето… “ и извърши едни от най-популярните песни по текст или музика на Буги. Пред микрофона застанаха още бизнесменът  Анатоли Павлов , по чиято концепция се основава книгата, и програмният шеф на Z-Rock Спас Шурулинков, в екипа на който Буги Барабата бе неизменима и обичана част в последните 13 години.

Бурни овации и особено внимание на сцената получи певицата и композитор  Светлана Близнакова-SEVI,  създател на   „ Буги Барабата   шофьорът на блуса “.   Пред разчувстваната публика Севи показа, че книгата е голямо предизвикателство за нея, само че добави, че от самото начало е усещала невидимата поддръжка и упътване на Буги. И като че ли с цел да затвърди гигантското му възприятие за комизъм, Севи отвори случайно книгата, попадайки на цитата: „ Всеки може да напише книга, само че да я прочетат могат единствено грамотните. “

Буги преди три години се причисли към небесния оркестър.

На своите другари и фенове той остави паметната си музика, както и едни от най-популярните песни на Васко Кръпката и Георги Минчев.

Малко откакто си отпътува и трансформира в легенда „ Бараби блус бенд “ показаха последния си албум „ Край на залаганията “, а неговият триумф още един път потвърди, че Буги Барабата остава вечно в сърцата на феновете, слушателите и приятелите си!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР