Излезе нова версия за причините, породили големите скандали във вдигането

...
Излезе нова версия за причините, породили големите скандали във вдигането
Коментари Харесай

Ново 20: Сделка за над 1 млн. долара с трансфер на Карлос Насар подпалила скандалите в щангите?!

Излезе нова версия за аргументите, породили огромните кавги във повдигането на тежести у нас.
Неосъществена договорка за над 1 милион $ с трансфер на щангиста ни Карлос Насар в Бахрейн е запалила свадите в щангите.
Това се приказва в коридорите на Федерацията по повдигане на тежести, където сега се вихрят афери с подкупи и злоупотреби. 13 клуба към този момент желаеха нови избори и оставка на шефа на щангите Ариф Маджид, който е и упрекван и по тази причина, че пръснал над 200 000 лв. държавни спортни пари, дадени на федерацията, за персонални потребности.
Твърди се, че абсурдът почва през предишния юни, когато Ариф Маджид отива на интернационално съревнование в кубинската столица Хавана, въпреки и там да няма българско присъединяване. По-важна му била срещата с Ешак Ебрахим Ешак, президент на Федерацията по щанги на Бахрейн.
Двамата трябвало да договарят метода, по който най-хубавият ни тежкоатлет Карлос Насар да бъде продаден от България в островното кралство в Персийския залив. Според мълвата цената щяла да надвиши 1 милион $. Срещу тях Насар трябвало да подвига за Бахрейн на международното състезание, което ще е през декември в тамошната столица Манама.
Въпросният шампионат се явява първото сходно интернационално спортно събитие изобщо, което ще се провежда на територията на архипелага в Персийския залив. Тъй като Бахрейн няма състезатели от международна класа, възможностите за златен орден са надменно дребни. Но в случай че купят Насар, най-малко една шампионска купа им е в забрадка вързана.
Срещата на Маджид с 4-членната делегация от Бахрейн се провела на 13 юни в Хавана. Интересното е, че шефът на българските щанги замитал скрито за Куба, без знанието на никой от управата, само че на разходи на федерацията с билет от близо 5000 лв.. Според слуховете двамата с Ешак се договорили за прехвърлянето, който трябвало да стане незабавно след олимпийските игри в Париж през август. Оставало единствено да се парафира договорката.
След завръщането си в София Ариф Маджид разказал на треньора на националния тим Иван Иванов какъв вземане-даване се пече за Насар. Само че най-после двамата се скарали.
Няколко месеца по-късно, в края на декември, гръмна абсурдът с подкупите в щангите. По тъжба на Ариф Маджид бяха задържани Иван Иванов и синът му, който носи същото име. Според обвиняванията Иванов получил от сириеца 60 000 лв. в белязани банкноти, които да предадат на високопоставени лица в спортното министерство, измежду които даже зам-министърката на спорта. В ролята на куфарчето трябвало да влезе Иванов-младши, който работи като специалист във ведомството.
Маджид на собствен ред се оказа упрекнат, че прахосал за персонални потребности над 200 000 лв. от парите на федерацията. Става въпрос за средства, които са от държавната дотация и подлежат на доклад пред спортното министерство, написа Уикенд.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР