Излезе, че аз съм провалил Консултативния съвет по национална сигурност,

...
Излезе, че аз съм провалил Консултативния съвет по национална сигурност,
Коментари Харесай

Марешки: Излезе, че аз съм провалил КСНС, но това не е вярно

Излезе, че аз съм провалил Консултативния съвет по национална сигурност, само че това не е правилно, сподели в предаването " 12+3 " водачът на партия " Воля " Веселин Марешки :

Имаше едно неглижиране от страна на ръководещите от една страна, въпреки това – въпреки всичко интернационалните конгреси, на които въпреки всичко те трябваше да вземат участие. По принцип всеки ден ни демонстрират какъв брой сме дребни и по какъв начин нищо не зависи от нас и в този момент излезе, че все едно аз съм провалил форума, която не е истина. На форума бяха сложени два съществени въпроса – би трябвало ли да има нов орган и вероятно в случай че има подобен, кой да назначава неговия началник. И по двама въпроса ние изрично се изказахме, че сме безусловно срещу основаването на следващия n-ти, може би 10 -ти или 11-ти, нов, безплоден орган. Но в случай че все лак болшинството, което в никакъв случай не се преценява с волята на хората и нещата воля като час от представителите на българския народ, въпреки всичко построи следващия неработещ подобен орган, тогава към днешна дата президентът, като човек с най-голям рейтинг в страната и определен от оптимално необятна част от обществото, да назначава шефа на този орган.

Така че аз съм си споделил мнението и си потеглих, не знаех, че тъкмо от мен зависи кворума. Ако ми бяха споделили, щях също да се опитам да загърбя другите задължения, които имам, с цел да остана, Но по-късно то на процедура нищо повече не се е решавало Всички до този миг се бяха изказали.

Марешки изясни за какво партията му не поддържа нито един от двата антикорупционни закона:

Свидетели сме на невиждан нов безплоден да се маскира зад нови законопроект  нежеланието на ръководещите да се борят с корупцията. В момента всички останали органи, които са направени от същите тези партии, които са създали България най-корумпирана страна, те са избрали органите им на ръководство и в този момент излизат и ни споделят, че ДАНС не работи, прокуратурата не работи. И в този момент излизат и ни споделят: " Да, но в този момент ние ще създадем различен орган, който обаче ще му сложим различен човек и в този момент той ще работи. " Според мен се употребява да се губи време. Докато се конструира един подобен орган, ще минат една-две години, в които те безотговорно да не престават да си правят корупционните действия.

Той сподели, че във " Воля " непрестанно постъпват сигнали за корупция и разказа един от последните, който, по думите му, следва да бъде тестван:

Миналата седмица пристигна една информация, която ще е ревизираме за следващите 10 милиона лв., които са отпуснати от държавното управление, които ни споделиха долу-горе по какво скица ще бъдат откраднати 30-40% от тях, което е безобразно,. Отпуснати са за инфраструктура, за пътища, кръстовища и така нататък и там ни споделиха, че схемата е, че всичко е остойностено по цени на едро, а ще бъде платено по цени на дребно. Разликата в цените на едро и на дребно била към 30-40%.

Веселин Марешки сподели, че той е повдигнал случая на Антон Тодоров от Народното събрание и в този момент следва нещо сходно за човек на високо равнище от ГЕРБ:

Случаят с Антон Тодоров, който го бяха замели под масата и виждате, че момента той ще си тръгне от Народното събрание. Мисля че в скоро време ще има и за човек на най-високо равнище в държавното управление. От най-високите равнища, един от най-важните хора в държавното управление. Под вицепремиер действително, само че с повече тежест в държавното управление от вицепремиерите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР