Излекувани от Ковид-19 в Смолян и областта са девет, дехоспитализирани

...
Излекувани от Ковид-19 в Смолян и областта са девет, дехоспитализирани
Коментари Харесай

COVID-19 уби мъж в Смолянско за денонощието

Излекувани от Ковид-19 в Смолян и региона са девет, дехоспитализирани са двама, оповестиха от РЗИ.

Седем лица на възраст от 37 до 79 години са новите регистрирани случаи. Двама са от община Мадан, по един от общините Смолян, Златоград, Баните, Девин и Борино.



Трима са приети в болница – двама в МБАЛ-Девин, един в болничното заведение в гр. Златоград. Четирима са на домашно лекуване и изолираност. Епидемиологичното изследване продължава.

81-годишен мъж от община Смолян, с съпътстващи сърдечно заболяване и диабет, е умрял в болница в гр. Пловдив. Изказваме съболезнования на околните.

78 лица от личния състав на лечебни заведения в региона са имунизирани през вчерашния ден в 5 профилирани имунизационни кабинета – РЗИ, Медицински център – Смолян, лечебните заведения в Смолян, Мадан и Златоград. От тях 55 от болничната и 23 от доболничната помощ. Ваксинацията продължава и през днешния ден.

На 7 януари зам. министърът на опазването на здравето инж. Слави Пачалов бе на аудиенция в Смолян, за определяне на осигуреността с персонални защитни средства на лечебните заведения в региона. Зам. министърът остана задоволен от инспекциите в регионалната болница и ЦСМП.

На среща с регионалния шеф Недялко Славов, с присъединяване на ръководителя на здравната комисия на Народно събрание доктор Даниела Дариткова, зам. регионалния шеф Андриан Петров и шефът на РЗИ доктор Мими Кубатева, бе разисквана епидемиологичната конюнктура в региона. Инж. Пачалов осведоми, че следва в допълнение доставяне на многопрофилните лечебни заведения и ЦСМП със защитни средства за личния състав и дезинфектанти.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР