Излежаващ ефективна присъда в Пазарджишкия затвор е направил опит за

...
Излежаващ ефективна присъда в Пазарджишкия затвор е направил опит за
Коментари Харесай

Затворник се опита да избяга два дни след като влезе зад решетките

Излежаващ ефикасна присъда в Пазарджишкия затвор е направил опит за бягство единствено два дни след влизането си там. Това стана причина мъжът, който лежи за опиати, да бъде изместен от общежитие в затвор от закрит вид с определение на Окръжния съд, осведоми Дарик.
Лишеният от независимост се трудел в дървопреработвателно дружество с база в село Мало Конаре. На 21 юни след прибиране от работа надзиратели го подложили на рутинно претършуване и разкрили в бельото му непозволени движимости. Едната била портативна тонколонка, другите той стискал в ръка и отказвал да покаже. Вместо това хукнал да бяга към земеделското стопанство на пандиза в посока към село Ивайло. Трима охранители побягнали да го гонят. С няколко финта и промяна на посоките обаче успявал да им се измъкне, до момента в който на една от алеите самичък налетял на един от преследвачите си, който го задържал. В ръката си пандизчията държал флашка и кабел с USB. При претършуване на региона малко по-късно било открито и черно пликче с вещество, което реагирало на метаамфетамин, общо 26 грама.
Първата си присъда мъжът получава, откакто е заловен на 7 февруари предходната година с към 8.5 г амфетамин на стойност малко над 250 лв.. Районните магистрати му дават 8 месеца условно при изпитателен период от 3 години. Наказанието продължава от 24 ноември 2017 до 20 юни 2018. Още на 23 ноември 2017 година обаче той още веднъж е хванат с дрога от същия тип и против него стартира нов развой. Така се стига до втората присъда, 5 месеца дейно. Парадоксът е, че тя стартира да тече на датата, когато завършва първата - 20 юни тази година. А още на идващия ден е изработен опитът за бягство.
Според направената му характерност наказаният приема чиновниците от пандиза като врагове. Отказва работа като чистач на тъмнината администрация, като декларира, че няма да им слугува. Взема канабис и амфетамини, не осъзнава последствията от дейностите си, омаловажава закононарушенията си, живее ден за ден. В затворническото общежитие у него настъпват отрицателни промени.
Шефът на пандиза комисар Веселин Коцев смята, че неслучайно мъжът е упорствал да се труди на външен обект, където се разчита единствено на контрол от работодателя. Установено е, че във компанията е посещаван от незнайни лица с автомобил, което се изследва. Положителното обаче е, че се тревожи за това какво ще кажат родителите му за осъществените действия. Както и че самичък желае да бъде изместен в корпуса на пандиза, с цел да се изолира от неприятни въздействия.
Определението на Окръжния съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР