Излежаването около две седмици по Коледа може да причини трайни

...
Излежаването около две седмици по Коледа може да причини трайни
Коментари Харесай

Излежаването по Коледа е вредно за вашето здраве

Излежаването към две седмици по Коледа може да аргументи трайни увреждания на здравето , предизвестяват учени, представени от вестник " Дейли мейл ".

Те са заключили, че двуседмичното безучастие е задоволително, с цел да отслабнат мускулите, а действието на сърцето и белите дробове да стане по-неефикасно.

Изследването е обхванало 46 души, които са на 20-30-годишна възраст или са трансферирали 60-те . На участниците било казано да вършат по-малко от 1500 крачки на ден за 14-дневен интервал. Било установено, че рискът е изключително огромен за по-възрастните хора, които може да получат съществени увреждания. Свързаният с излежаване интервал води също до струпване на мазнини към кръста, които може да усилят вероятността от затлъстяване за дълъг интервал и диабет.

Специалистите от Ливърпулския университет са употребявали рентгенови лъчи, компютърна томография и проби за повдигане на тежести , с цел да схванат по какъв начин здравето на хората се трансформира през интервал на безучастие. Преди този двуседмичен интервал физическата интензивност на по-младите участници в едната група и по-възрастните в другата била една и съща. Около 4 дни преди проучването всеки участник правел минимум 10 000 крачки на ден, само че не правил изнурителни физически извършения . Учените си сложили за цел да открият дали здравето на по-възрастните хора е наранено повече, в сравнение с това на по-младите участници.

Загубата на мускулна и костна маса и натрупването на мазнини е нещо естествено с напредването на възрастта и може да докара до хронични болести. Оказало се, че количеството на мазнините се е нараснало с 20 % измежду по-младите участници и с 28% измежду по-възрастните, а силата на мускулите на краката е намаляла с 5% измежду по-младите хора и с 8 % измежду по-възрастните. Нивото на кардиореспираторния фитнес пък намаляло с 5% у по-младите участници и с 10% у по-възрастните . Авторите на проучването означават, че измененията наподобява имат по-вредни последици за по-възрастните хора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР