Излъчването на девети епизод от втори сезон на сериала на

...
Излъчването на девети епизод от втори сезон на сериала на
Коментари Харесай

Сериалът „Вина“ и специалното студио „Мечтата България“ на БНТ – сред най-гледаните програми на Трети март

Излъчването на девети епизод от втори сезон на сериала на Българска национална телевизия - „ Вина " - е гледано от 404 000 фенове в неделната вечер на 3 март. Това го слага преди всичко измежду излъчените сериали в телевизионния ефир с аудиторен дял от 17,3% (целева група възраст 4+). Високообразованата телевизионна публика също избра сериала на Българска национална телевизия пред предаваното сходно програмно наличие от останалите малките екрани, като 21,6% от феновете с висше обучение избраха да гледат Българска национална телевизия 1 точно на националния празник на България Трети март.

Българска национална телевизия е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът „ Вина " е част от филмопроизводството на публичната телевизия.

Епизодите от „ Вина 2 " се излъчват всяка неделя от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1, с повтаряне в събота от 16:00 ч. по Българска национална телевизия 1. Повторението на девети епизод е в събота, 9 март, от 16:00 ч. по Българска национална телевизия 1. Броени седмици преди финалa на втория сезон на хитовия сериал на Българска национална телевизия, в два специфични епизода в ера - на 3 март и на 10 март - „ Вина " придвижва феновете обратно във времето, с цел да опише началото на „ Маркова маза " през вълнуващата история на Марко Велчев и жена му Катина - прадядото и прабабата на Филип. Действието се развива сред 1922 и 1941 година, като с цел да пресъздаде достоверната атмосфера на предишното, креативният екип на „ Вина " избира Кордопуловата къща в Мелник - най-голямата възрожденска къща на Балканския полуостров.

Ролите в ера се извършват от актьорите Александър Хаджиангелов, Изабела Иванова Ева Данаилова, Велислав Павлов, Петър Дочев, Фани Коларова, Каталин Старейшинска. Сериалът „ Вина " е с режисьор Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Креативни продуценти на втори сезон са Виктор Божинов и Ваня Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Художник-сценограф на актуалните епизоди е Самуил Ганев, а на епизодите в ера - Росица Бакева. Художник по костюмите е Мина Кайе. Изпълнителен продуцент на „ Вина " е Надежда Цветкова.

Специалното студио на Българска национална телевизия - „ Мечтата България " - също е измежду най-гледаните стратегии на Трети март - излъчването му е гледано приблизително от 307 000 фенове в неделната заран с аудиторен дял от 21,8% (целева група възраст 4+).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР