Изкуството, наречено бижу, датира от незапомнени времена. Бижутата са променяли

...
Изкуството, наречено бижу, датира от незапомнени времена. Бижутата са променяли
Коментари Харесай

Изборът на бижута издава характера ви

Изкуството, наречено украшение, датира от незапомнени времена. Бижутата са променяли своята форма, темперамент, материалите, от които се изработвали, само че са запазили същността си – да разкриват обществения статус и черти от личността на носещия ги, да притеглят вниманието, допълват визията, да разкрасяват.

Едни от първите бижута се изработвали от естествени материали – щраусови яйца, пера, рогове, камък, мрамор, извъртане на тел, метали. Днес някои от тези материали не престават да намират приложение в бижутерството – металите, камъните изключително скъпоценните такива, които са знак на положително материално състояние. Вглеждайки се в бижутата на индивида против вас, може да разберете доста за характера му.

Бижутата с перли разкриват нежната душа

Любителките на перлите са изтънчени, елегантни, фенове на класиката и умереността във всичко. Изящните перлени бижута разкриват нежна душа, благ темперамент и удостояване на обичайните полезности. Ако перлите са същински, това издава блян към кариерно израстване и добър обществен статус, самостоятелност и триумф.

Бижутата с неправилна форма, шипове и остри ръбове разкриват избухливия манталитет

Ако индивидът против вас избира бижута с едри камъни в неправилна форма, пръстени и висулки с шипове и остри ръбове, внимавайте – това сочи експлозивен манталитет и непредсказуем, а най-често и сложен темперамент.  Ако предпочитате по-уравновесени персони, търсете феновете на изящните бижута, овалните, гладките и заоблените форми.

Бижутата от кожа и стъкло издават бунтарския дух

Бижутата, направени от нетрадиционни материали – дърво, стъкло, кожа са знак на нетрадиционното, бунтарския дух. Хората, избиращи тези бижута, са свободолюбиви, разчупват обичайното, не познават рамки и правила, фенове са на природата и близостта с нея. Характерни за тях са свободата в общуването, бързото сприятеляване. С този вид хора може да катериш планините, посетиш рок концерт или броиш звездите на палатка измежду природата. Ако този вид свободен от предубеждения и рамки живот ти подхожда, избери хората, обвили ръцете си в кожени гривни.

Класическите бижута от злато и сребро издават традиционалистите

Любителите на типичен форми, цветове и метали са традиционалисти, държащи на фамилията и кариерата. Ако бижутата са със скъпи камъни – това сочи обвързаност към материалното и висока класа. Ако са нежни, фини и изящни – невзискателност, взор над материалните полезности.

Ярките солидни бижута разкриват екстравагантните хора

Онези, които държат да не се вписват в калъпа, креативен настроените персони, надарените с богато въображение избират ярки, ексцентрични солидни бижута. Те идеално хармонират на същността им. Харизматични и щури, този вид хора са душата на компанията. Веселяци, те са отворени за ексцентрични занимания, великодушни и другарски настроени. Имат свое виждане за нещата и не се вълнуват от мнението на близките. Този вид бижута са обичани на хората, които се усещат отлично в кожата си, имат самочувствие, ценят себе си и са уверени в цената и привлекателността си.

Бижутата, съчетани с облеклото, сочат перфекциониста

Ако индивидът против вас е избрал бижута в цвета на тоалета си, имате работа с перфекционист, който държи всичко в фамилията, дома и кариерата му е да повече от съвършено. Работохолици, свръх контролиращи, подредени, с усет към модата, чудесни домакини – те живеят по проект и заложени цели, които следват и реализират.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР