Изкуството на дипломацията намира най-силен израз в умението с една

...
Изкуството на дипломацията намира най-силен израз в умението с една
Коментари Харесай

Премиерът Донев: Присъединяването на България към Шенгенското пространство ще се случи в резултат на работа, в това число и законодателна

Изкуството на дипломацията намира най-силен израз в умеенето с една имитация, произнесена в точния миг, да преобърнеш позиция и да замълчиш, когато всички други се надвикват.

Да не трансформираме Шенген в разменна монета за реализиране на къса и съмнителна медийна и политическа популярност “, съобщи министър-председателят Гълъб Донев при започване на постоянното държавно съвещание. Премиерът бе безапелационен, че присъединението на България към Шенгенското пространство ще се случи вследствие на работа, включително и законодателна. В този подтекст законопроектите, свързани с промените по Плана за възобновяване и резистентност, готови от служебното държавно управление, чакат своя ред за разискване в пленарна зала в програмата за работа на Народното събрание, означи Донев.

„ Изслушването ми по тематиката за Шенген е пиар фокус, който от неделя вечер се употребява като сламка, за която се хваща удавникът. Във фокуса за работа на Министерския съвет и през днешния ден ще са чуванията на министрите от служебното държавно управление и вашите оферти в интерес на хората на България “, акцентира министър-председателят, обръщайки се към членовете на кабинета. В рамките на съвещанието си през днешния ден държавното управление ще прегледа Проект за изменение и допълнение на Закона за ограниченията против изпирането на пари. „ Министерството на финансите работи настойчиво и по Проекта на Закон за изменение и допълнение на Закона за Българска национална банка, както и измененията по Кодекса за застраховането. Това е пакетът от законодателни ограничения, свързани с подготовката за приемането на България в Еврозоната “, подчертава Донев. Вчера беше подписан Меморандум за съгласие с Европейската комисия и ръководителя на Еврогрупата за производството на евромонети в България. „ С една дума – ние вършим своята работа, дано и народните представители да свършат своята “, уточни министър-председателят.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР