Изкуството е призвано да обединява и да обогатява. Високите художествени

...
Изкуството е призвано да обединява и да обогатява. Високите художествени
Коментари Харесай

Радев удостои Хосе Карерас с Почетния знак на президента

Изкуството е призвано да сплотява и да обогатява. Високите художествени упоритости са удостоверение за непреходната мощ на музиката и за безконечния блян към съвършенство. Това съобщи президентът Румен Радев, който удостои световноизвестния тенор Хосе Карерас с Почетния знак на президента за неговите изключителни достижения при отстояването на културната идея и духовността, за приноса му към класическото музикално изкуство и популяризирането му на българската сцена.

Държавният глава открои незабравимите изяви на Хосе Карерас на родната сцена и изрече благодарност към маестрото за другарските му усеща към България, както и поддръжката му към младите надарени реализатори.

Церемонията се състоя в навечерието на оперния театър Opera D " amore, който ще се организира в София под патронажа на българския президент.

Радев приветства премиерата на представлението и акцентира значимия принос, който българските гении имат при реализацията на плана. " Горд съм, че този културен план стартира точно от София. Звездната класа на изпълнителите и невероятният мащаб на този театър са поръчител за триумф ", посочи той.

От своя страна Х осе Карерас изрази благодарност за оценката и открои своята професионална връзка с българските реализатори, както и с публиката.

С наслада и чест одобрявам този орден от страна, с която съм обвързван, най-много посредством моите сътрудници, с които съм имал удоволствието да пея по целия свят, съобщи световноизвестният тенор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР