Изкуството е един прекрасен начин да ни отдели от средата

...
Изкуството е един прекрасен начин да ни отдели от средата
Коментари Харесай

Елена Дорфман: Когато се занимаваме с изкуство, подпомагаме доброто си психическо здраве

Изкуството е един прелестен метод да ни отдели от средата и цялата информация, която е на всички места към нас и от време на време ни кара да се усещаме не изключително добре. Когато човек отделя внимание на изкуство, това подкрепя неговото положително психическо здраве. Това сподели в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “ художникът и треньор по личностно развиване Елена Дорфман.

Посланието, което носят творбите от изложбата " Миролюбие “ е човек да се абстрахира от околния свят с всички паники и проблеми, които той носи, да се огледа към себе си и вътре в себе си. " Защото когато човек не е в мир със самия себе си е мъчно да е задоволително добър за хората, с които се огражда. Хубаво е човек да се замисля по тези неща и да ги ползва във всекидневието си, да се замисли всеки ден какво може да направи за себе си да се усеща в мир със себе си, в мир с околните си, “ акцентира Елена Дорфман.

Художничката показа, че за нея цветовете са от изключителна значимост, като при основаването на картините си тя се управлявам най-вече от тях. " Харесвам по-неутралните тонове, по-изчистените и имам вяра, че белият цвят носи най-съкровеното обръщение на непорочност, на благоденствие, на нещо доста хубаво и положително. Затова всичко при мен се върти към белия цвят, “ описа тя, като добави, че някои от картините й са минималистични с доминиращ бял цвят, до момента в който други са наситени с цветни претекстове, само че всички те " ни карат да се настроим на една доста положителна и хубава осцилация, която се излъчва от тях “.

По думите й човешкия капацитет в изкуството е неограничен и има безкрайни благоприятни условия, които е значимо да бъдат използвани в позитивна посока, която ще облагодетелства света и хората към него. " Моята цел е да изпратя такова обръщение на хората, които се допират до моето изкуство, че има и друга опция, че не всичко е материално и измерено в материални граници и измерения. Духовното и изкуството е безгранично. Затова би трябвало да контактуваме с него, с цел да намираме умиротворяване, “ безапелационна е художникът  и треньор по личностно развиване Елена Дорфман.

Изложбата “Миролюбие " може да се види до 30 март 2024 година във “Vivacom Art Hall Oborishte 5 ", София.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР