Изкуството често е неразбираемо, ако не сме на същата вълна,

...
Изкуството често е неразбираемо, ако не сме на същата вълна,
Коментари Харесай

Картините, които можем да видим само веднъж

Изкуството постоянно е неясно , в случай че не сме на същата вълна, както основателя му. Ако сме посещавали галерии, евентуално нееднократно сме заставали пред картини, чиито смисъл ни е мъчно да разберем. А може би и не сме се опитвали, тъй като изкуството няма потребност от дефиниции и обяснения.

Едни две невероятни картини, които ще се продадат на търга на шести март, сигурно ще ни накарат да се запитаме какво тъкмо видяхме. Но до момента в който се опитаме да намерим отговор, пред очите ни ще изникнат други облици.
 Снимка 405737

Първите портрети с изкуствен интелект, които независимо генерират изображения (и едвам вторите " умни " картини, които могат да се закупят) са дело на немския художник Марио Клингеман. Той подсигурява на бъдещия купуват на ексцентричното произведение, че до живот ще има изобилен източник на неповторими и невиждани до момента облици.

AI на Memories of Passersby 1 генерира изображения въз основата на мъжки и женски облици, които са авансово скицирани, само че всяко последващо се разграничава от предходните и от бъдещите. Така всяка една картина и неповторима сама по себе си и няма по какъв начин да бъде забелязана повторно. Мигнеш - губиш.
 Снимка 405738

Двата екрана (един за мъжките и един за женски образи) са свързани към дървена кутия в ретро жанр, в която се намира " мозъка " на това цифрово произведение. В него, сходно на човешкия мозък, има изкуствени невронни мрежи , които Клингеман назовава четките, които рисуват нови и нови картини.
 Салвадор Дали, музеят във Флорида и когато изкуството срещне технологиите
Как Салвадор Дали оживя

Когато изкуството срещне изкуствения разсъдък

Единственото, от което се нуждае тази апаратура, е електричество, с помощта на което да генерира хилядите изображения, непокътнати в базата данни. Създателят се надява този развой да е на практика безконечен , каквато е неговата първична цел, написа Daily Mail.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР