Изкуствено измислен повод - така възстановеният на поста председател на

...
Изкуствено измислен повод - така възстановеният на поста председател на
Коментари Харесай

Цветан Цветков: Причината за отстраняването ми преди половин година беше "Изкуствено измислен повод"

" Изкуствено фиктивен мотив " - по този начин възобновеният на поста ръководител на Сметната палата Цветан Цветков дефинира в Българска национална телевизия „ Денят стартира " повода за отстраняването му преди половин година.

Вчера Конституционният съд се произнесе с решение, с което разгласи за противоконституционно решение на Народното събрание от 20 януари тази година за освобождението на ръководителя на Сметната палата. Така Цветков беше възобновен на поста.

Това беше така наречен скандал " Nexo ", при който нямаше никакво позволено нарушаване от Сметната палата. Тези дарения, които бяха получени от една политическа партия - " Да, България ", бяха оповестени в единния указател по Изборния кодекс на Сметната палата и станаха притежание на обществеността, съобщи Цветков.

Според Цветков същинската причина за отстраняването му са били сериозните отчети за някои обществени предприятия и организации, които са изпратени в Прокуратурата. Цитира данни, съгласно които 37 отчета за нарушавания са изпратени до прокуратурата за 6 години от неговото ръководство.

Докладите на " Автомагистрали " и " Монтажи " са в прокуратурата. Този на " Автомагистрали " към този момент близо 2 години е в прокуратурата, съобщи Цветан Цветков.

По думите му няма никаква информация какво се случва по тези отчети.

Определи като " комплициран проблем " обстоятелството, че в този момент бива възобновен на постта, макар че е бил с изминал мандат, когато е бил отхвърлен. По думите му неговата наследница на поста Горица Грънчарова - Кожарева не е полагала клетва и това дава възможностт нейните актове да бъдат атакувани в съда от заинтригуваните лица.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР