Изкуственият интелект ще бъде най-големият балон на всички времена. Това

...
Изкуственият интелект ще бъде най-големият балон на всички времена. Това
Коментари Харесай

Изкуственият интелект - най-големият балон на всички времена

Изкуственият разсъдък ще бъде най-големият балон на всички времена. Това твърди изпълнителния шеф на компания за изкуствен интелект, наречена Stability AI.

Говорейки с анализатори на UBS по време на диалог предходната седмица, изпълнителният шеф на Stability AI Емад Мостак. " Смятам, че това ще бъде най-големият балон на всички времена ". По думите му към момента е на доста ранен стадий изкуственият разсъдък е към момента в ранния стадий на развиване, с цел да бъде признат в промишлености като банкирането да вземем за пример, написа CNBC.

Stability AI е компанията зад Stable Diffusion,която е измежду по-популярни генеративни принадлежности за изкуствен интелект, с изключение на OpenAI.

Stable Diffusion предлага на потребителите да генерират фотореалистични изображения чрез въвеждане на текст.

Приложението има над милион консуматори и е събрал над 100 милиона $ от вложители.

Изкуственият разсъдък съществува не от скоро, а общата му характерност е онлайн сърфирането, обществените платформи и други Освен потребителските приложения, технологията се употребява в медицината, превоза, роботиката, науката, образованието, финансите и редица други промишлености.

Генеративният изкуствен интелект обаче е нова форма, която пленява въображението на доста учени и даже възпитаници със способността си да основава образно наличие от нулата в отговор на подкани от потребителите, като употребява големи количества данни.

Такива принадлежности са известния чат бот ChatGPT на американската софтуерна компания OpenAI, както и Гугъл Bard и Microsoft Bing Chat, и Dall-E, Stable Diffusion и Midjourney.

Според Мостак общият размер на нужните вложения в изкуствен интелект евентуално ще бъде $1 трилион, " тъй като е по-голям от 5G като инфраструктура за познания ".

Това ще бъде една от най-големите капиталови тематики през идващите няколко години, съобщи още той.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР