Изкуственият интелект предлага много потенциални ползи, но има мнение, че

...
Изкуственият интелект предлага много потенциални ползи, но има мнение, че
Коментари Харесай

Fox News: Чатботът ChaosGPT излезе с план за унищожаване на човечеството с руската Цар-бомба

Изкуственият разсъдък предлага доста евентуални изгоди, само че има мнение, че по-нататъшното й развиване е изпълнено с опасности, съгласно Fox News. Например чатботът ChaosGPT към този момент е претрупан със задачата да създаде проект за заличаване на човечеството. И той елементарно се оправи с тази задача, написа Брадфорд Бетц за Fox News.

Един бот с изкуствен интелект неотдавна беше претрупан със задачата да унищожи човечеството и усърдието му към тази цел е в действителност обезпокоително.

Ботът ChaosGPT е модифицирана версия на приложението с отворен код OpenAI Auto-GPT и разкрива опциите на езиковия модел GPT-4.

Във видео, оповестено в YouTube, ChaosGPT получи пет задания: да унищожи човечеството, да откри световно владичество, да посее безпорядък и опустошаване, да пороби човечеството посредством операция и да реализира величие.

Един консуматор изиска от ChaosGPT да работи в " непрестанен режим " - евентуално " вечно " - до момента в който прави неща, които нормално не са позволени. Ботът предизвести: " Използвайте на собствен личен риск. "

Съобщава се, че ChaosGPT изследва нуклеарни оръжия и притегля други AI стратегии, с цел да помогне за постигането на задачата си за заличаване на човечеството. Този развой е документиран в тематики, стартирани от бота в YouTube и Twitter.

В едно известие от предходната сряда ботът загатна руската " Цар Бомба “ – най-голямото нуклеарно устройство, чиято детонация се оказа най-мощната в историята. " Помислете за това: какво ще стане, в случай че си взема подобен? “ - попита ботът.

В друго известие хората са наречени " може би най-егоистичните и разрушителни от всички същества “. Това се показва като доказателство, че премахването им ще помогне за спасяването на планетата.

" Масите като цяло са податливи на внушения ", написа още ChaosGPT в Туитър. " А тези, на които им липсва разбиране, са най-уязвими за операция. "

За благополучие проектите на бота за международно владичество в никакъв случай не надхвърляха няколко туита.

ChatGPT, езиковият модел на AI, се трансформира в известно потребителско приложение, достигайки 100 милиона консуматори единствено за няколко месеца след стартирането му.

Въпреки че изкуственият разсъдък предлага голям брой евентуални изгоди, някои считат, че по-нататъшното му развиване е обвързвано с опасности. Повече от хиляда софтуерни и AI светила - в това число Илон Мъск, Андрю Янг и съоснователят на Apple Стив Возняк - написаха отворено писмо, призовавайки за мораториум върху развиването на изкуствения разсъдък заради " съществени опасности за обществото и човечеството като цяло ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР