Изкуственият интелект да се изучава в училище предложи премиерът акад.

...
Изкуственият интелект да се изучава в училище предложи премиерът акад.
Коментари Харесай

Денков: Младежите трябва да работят с Изкуствения интелект

Изкуственият разсъдък да се учи в учебно заведение предложи министър председателят акад. Николай Денков по време на парламентарен надзор. Той изясни, че в бъдеще младежите ще работят с ИИ, който пък може да реши казуса с ниската продуктивност.

" Образованието би трябвало да включи по най-интегралния вероятен метод методите и проучването на изкуствения разсъдък, с цел да може да приготви децата и младежите - хората, които ще работят в потреблението на тези технологии ", сподели министър председателят.

" България към момента е с една от най-ниските продуктивност на човек, който работи в нашата стопанска система. Ето една опция ние не просто да наваксаме, а да отидем доста по-напред, в случай че ускорено успеем на включим в нашите бизнес процеси и фирми  съответните благоприятни условия, които дават новите технологии, свързани с изкуствен интелект, а те са доста, не една и две ", добави акад. Денков. За технологията го попита лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която заяви, че 3/4 от компаниите към този момент употребяват изкуствен интелект, и изрази терзание за задаваща се вълна от безработица.

Наскоро Европейската комисия контракти първата в света система за контролиране на изкуствения разсъдък. Тя има условия към основателите на ИИ, приложенията, опцията да бъдат правени проби преди стартирането на пазара. Целта е да се минимизират рисковете и в това време тези технология да бъде употребена от бизнеса и хората.

 
 
 
 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР