Изкуственият интелект (AI) и deepfakes ще бъдат фактор в предстоящите

...
Изкуственият интелект (AI) и deepfakes ще бъдат фактор в предстоящите
Коментари Харесай

„Хората ще станат по-скептични към изборния процес“: Как AI и deepfakes заплашват изборите

Изкуственият разсъдък (AI) и deepfakes ще бъдат фактор в идните избори в Ирландия, съгласно старши учител по компютърни науки.

Неотдавнашно предложение, импортирано от сенатора на Fianna Fáil Малкълм Бърн, прикани Избирателната комисия да сътвори тактика за справяне със злоупотребата с изкуствения разсъдък в политическите акции.

Димпна О'Съливан, старши учител и помощник-ръководител на факултета по компютърни науки към Техническия университет в Дъблин, счита, че опасността е доста действителна, защото Ирландия се насочва към претрупан интервал на избори.

През 2024 година ще има локални и европейски избори, и до момента в който държавното управление би трябвало да свика общи избори до март 2025 година, има непрекъснати спекулации, че обединението може да свика такива през идната година.

Г-жа О'Съливан сподели пред BreakingNews.ie: „ Независимо дали става въпрос за изображения, глас синтез... те могат да бъдат в действителност елементарно създадени в този момент, даже от всеки без опит в ИИ. Мисля, че това...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР