Изкуствен интелект ще определя маршрута по време на шофьорските изпити.

...
Изкуствен интелект ще определя маршрута по време на шофьорските изпити.
Коментари Харесай

Изкуствен интелект ще определя маршрута по време на шофьорските изпити

Изкуствен разсъдък ще дефинира маршрута по време на шофьорските изпити. Това ще се случи от 1 август, в случай че системата работи на 90% вярно, съобщи шефът на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация " Бойко Рановски.  

„ Тези приложения, с които ще се дефинира маршрута, се тестват сега. Със сигурност ще има корекции по системата, защото методът е нов. Ние изпитваме на 27 места в регионални градове, плюс дребни градове над 30 000 поданици. Този изкуствен интелект сега се прави по този начин, че във всеки град да дава отговор на избрани критерии. Кандидатът би трябвало да има несъмнено време за ръководство, би трябвало да направи наложителни детайли, като ляв, десен завой, прекосяване през кръстовище, прекосяване през светофар,  край спирка на градския превоз, образователно заведение.Критериите са заложени, тъй че изпитващият задава начало и завършек на маршрута, а системата дефинира съответния път, по който би трябвало да мине претендента. Мисля, че няма нищо неприятно в това, понижава се субективният фактор, понижава се опцията изпитващият да въздейства на изпита. Така всички претенденти ще имат равни условия ”, изясни Рановски пред Нова.

Той разяснява и другите промени, които ще се вкарат на изпитите за шофьорска бумаги.

„ С въвеждането на видеоклиповете в теоретичния изпит целим на кандидат-шофьорът да се покажат действителни обстановки, които могат да се случат в всекидневието, до момента в който ръководи моторно-превозно средство. Там са пресъздадени обстановки в градска и извънградска среда, при разнообразни метеорологични условия. Целта е бъдещият лидер да може да забележи ситуацията, да реши рисковите обстановки и най-после да вземе вярно решение ”, сподели още шефът на  Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация ".

Видеоклиповете са създадени след извършена социална поръчка от Техническия университет.

Кандидат водачите могат да се срещнат с тях през приложението „ Avtoizpit ”. Клиповете са 60 на брой, като на теста ще им се паднат два, посочи Рановски и добави, че се надява в бъдеще техният брой да се усили.

По думите му сега има разнообразни оферти за промени в Закона за придвижването по пътищата, с цел да се понижат злополуките. Част от тях са ограничение мощността на колите на новите водачи, да не могат да карат в тъмната част от денонощието и да имат компаньон.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР