Изключването от партията е последното убежище на страха. Затова и

...
Изключването от партията е последното убежище на страха. Затова и
Коментари Харесай

Кирил Добрев потвърди, че БСП се готви да го изключи

" Изключването от партията е последното леговище на страха. Затова и постоянно съм бил срещу тази мярка във връзка на други хора. Е, през днешния ден пристигна и моят ред да бъда изключен - анонимно, на автограф, с измислени претекстове, без да бъда изслушан. Няма изненада, това управление толкоз си може ". С тези думи в формалния си профил във Facebook Кирил Добрев удостовери, че върви процедура по изключването му от Българска социалистическа партия.

Според информация на Actualno.com, Българска социалистическа партия приготвя публична позиция по въпроса и до медиите. Но претекстовете, с които Добрев е препоръчан за изключване, са следните: намерено опълчване на решенията на Националния съвет на Българска социалистическа партия и основаване на организация за тяхното пропадане, голям брой медийни изяви (дадени са съответни примери), потребление за вътрешнопартийни цели и основаване на отрицателен облик на Българска социалистическа партия, подготовка и персонално присъединяване в неприемливи обществени дейности, които уронват публичния авторитет на партията и внушават неналичието на организационно-политическо единение, потребление на въздействие върху структури и фрагменти за осъществяване на персонални и корпоративни ползи, подкрепяне на построяването на структури на нови политически субекти.

Решението да има изключване ще стане на задочен пленум на социалистите. Иначе предлагането е реалност от 21 декември, а гласуването дали Добрев да бъде изключен ще стане по имейл.

Противопоставянето сред Добрев и настоящия ръководител (в оставка, само че неприета засега) на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова тече от дълго време. След парламентарните избори през април Добрев изиска Нинова да се отдръпна от поста си и да се извини на Българска социалистическа партия. А през 2020 година Добрев подаде документи с кандидатура да стане ръководител на Българска социалистическа партия.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР