Изключването на Руската федерация от международната банкова система SWIFT е

...
Изключването на Руската федерация от международната банкова система SWIFT е
Коментари Харесай

Руски дипломат: Изключването на Русия от SWIFT е невъзможно

Изключването на Руската федерация от интернационалната банкова система SWIFT е де факто невероятно, неуспехът на сходни закани против Москва незабавно беше явен. Това съобщи в неделя ръководителят на съветската делегация на договарянията във Виена за военна сигурност и надзор на въоръженията Константин Гаврилов в ефира на YouTube канала " Изолент онлайн ".

" Това е изключено. Това е просто невероятно де факто ", сподели дипломатът, отговаряйки на съответстващ въпрос. Той уточни неуспеха на сходни ограничения, подхванати против Иран.

" Изключете Русия от нефт, газ и всичко. Смеят ли се? ", означи с подигравка Гаврилов.

" Веднага стана ясно. Казва се по този начин: " Страх. О, не се уплашихме – ами тогава няма да стане.”

Той добави, че създателите на сходни закани против Русия на Запад му припомнят за „ животно, което яде кактус, който го боде, само че продължава”.

На 17 януари немският вестник Handelsblatt, базирайки се на източници в немското държавно управление, заяви, че управляващите на Съединени американски щати и Европейски Съюз сякаш към този момент не обмислят опцията да изключат Русия от SWIFT. В същото време беше посочено, че договарянията сред Европейски Съюз и Съединени американски щати в този момент са ориентирани към създаване на наказания против огромните съветски банки.

Попитана за коментар по отношение на известието на Handelsblatt, прессекретарят на Белия дом Джен Псаки сподели, че не е изключена алтернатива.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР