Изключването на 1 чаена лъжичка сол от диетата всеки ден

...
Изключването на 1 чаена лъжичка сол от диетата всеки ден
Коментари Харесай

С една чаена лъжичка по-малко: Как да подобрим кръвното с „фина настройка“ на диетата

Изключването на 1 чаена лъжичка сол от диетата всеки ден може да намали най-високото ви кръвно налягане тъкмо толкоз, колкото едно лекарство за хипертония, даже да нямате високо кръвно налягане, откри ново изследване .

Една чаена лъжичка сол е 2300 мг — това е горната дневна граница за хора над 14 години, предложена в най-новите хранителни препоръки на Съединени американски щати .

Въпреки това Американската сърдечна асоциация предлага диета с по-малко от 1500 мг натриев хлорид дневно.

Решението за това ще остане в действие до 1 април 2024 година

„ Това е първото изследване, което демонстрира, че хората, които към този момент са на медикаменти за кръвно налягане, могат да намалят още повече кръвното си налягане посредством ограничение на солта “, изясни един от основния откриватели в изследването Норина Алън, професор по превантивна медицина в Северозападния университет на Съединени американски щати, предава Си Ен Ен.

„ Независимо от одобряваните медикаменти открихме, че към 70% от хората ще усетят понижаване на кръвното си налягане, в случай че лимитират солта в диетата си “, добави Алън.

Хипертонията визира 1 от 3 възрастни по света и може да докара до инсулт, инфаркт, сърдечна непълнота, увреждане на бъбреците и доста други здравословни проблеми, демонстрира отчет на Световната здравна организация .

Напрегнатото всекидневие, храната, недоспиването, всичко може да оказва въздействие

В България всеки втори възрастен е с високо кръвно налягане. В същото време страната ни е преди всичко по сърдечно-съдова смъртност в Евросъюза.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР