Изключването ми от БСП е политическа репресия. То беше дълго

...
Изключването ми от БСП е политическа репресия. То беше дълго
Коментари Харесай

Петър Витанов: Изключването ми е политическа репресия, ще кандидатствам за член на Германската социалдемократическа партия

Изключването ми от Българска социалистическа партия е политическа принуда. То беше дълго премисляно от управлението, откакто дружно със Станислав Владимиров и Крум Зарков започнахме обиколки в България с вярата да вдъхнем нов живот на партията. Това сподели евродепутатът Петър Витанов пред БНР. Преди два дни групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите удостовери, че той остава в нея, като беше подсилен и от българските социалисти в Екологичен потенциал. Витанов резервира позицията си на началник на Делегацията.

„ От години Българска социалистическа партия е със мощно оскърбен интернационален имидж. Посланията на Конгреса за джендър-идеология и поддръжка на референдума за еврото утежняват още повече ситуацията. Само след година и половина са изборите за Европейски парламент и антиевропейския темперамент, който стартира да придобива Българска социалистическа партия, тревожи съществено нашите сътрудници “, сподели Витанов.

Според него постоянно ще има по-радикални партии от Българска социалистическа партия, тъй че с тази си политика тя няма да може да може да завоюва гласоподаватели и у нас.

„ Това са Сталинистки способи – няма човек, няма проблем. Чувстваме се част от българската левица без значение от решението, което беше - първо противоуставно, а по-късно и реализирано посредством имитация “, сподели Витанов.

Той отхвърли и обвиняванията, че от Българска социалистическа партия са били изключени клиентелисти и попита, дали такива са „ членовете на младежкото обединяване или професорите “, които попаднаха в листата.

„ Нима те гласоподаваха за ръководител на Народно събрание от ГЕРБ, за хартиената бюлетина или за промяната на шефа на Сметната палата. Това е обикновен опит за оклеветяване на тези млади момчета и девойки “, отговори Витанов на друго обвиняване - за колаборация с ГЕРБ.

Евродепутатът посочи, че не е търсена борба на Конгреса съзнателно, само че той е почнал напрегнато – промяна на делегати, на преброители, защита на входа.

„ Нямаше нищо предумишлено. Искахме да стигнем до работещ микрофон, тъй като те бяха изключвани. След това беше открит мотив, че сме се качили на сцената. Бяхме изключени селективно, по фотография. При мен се търсеше мотив, пробваха се да го създадат и ден по-рано. А моята виновност и грях е, че подлагам на критика управлението. Но аз го върша заради кардинални съображения. Категорично не съм се опитвал да нарушавам публичния ред “, сподели още Витанов.

„ Нас ни сплотява терзанието, загрижеността за една организация, към която сме принадлежали генерации наред. Можем да имаме редица разминавания по редица въпроси и това е било благосъстоянието на Българска социалистическа партия, само че главните полезности са същите ", добави още той.

Според Витанов се води поредна война против тези от Българска социалистическа партия, които преди близо две години сложиха въпроса за водачеството на партията и непрекъснато ерозиращото доверие и резултати.

„ Това беше изцяло преднамерено отношение против една група младежи – против мен, Крум (Зарков - бел. ред.), Станислав (Владимиров – бел. ред.), които си позволихме да стартираме диалог за бъдещето на партията. С мен се саморазправиха политически, това беше чиста форма на политическа принуда. Знаеха, че Станислав ще реагира по този метод, а Крум го сатанизират от заран до вечер. Опитват се да отстранен всеки, който желае да промени настоящето статукво “, сподели Витанов и добави, че това няма да ги откаже от борбата за нова и съвременна левица.

Временно Петър Витанов е решил да членува в немската социалдемократическа партия, до момента в който бъде възобновено участието му в Българска социалистическа партия. Той дефинира това решение като алегорично.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР