Изключителното представяне на Нургюл Салимова на Световната купа по шахмат

...
Изключителното представяне на Нургюл Салимова на Световната купа по шахмат
Коментари Харесай

Румен Радев: Представянето на Нургюл е успех за цяла България! Показа талант, интелект и воля

Изключителното показване на Нургюл Салимова на Световната купа по шахмат в Азербайджан е триумф за цяла България. Нашата състезателка сподели в Баку освен мощна игра, само че и гений, разсъдък, воля и резистентност.
Това съобщи президентът Румен Радев на среща през днешния ден с шахматистката Нургюл Салимова – вицешампион на Световната купа по шахмат в Азербайджан, предава 24 часа. Държавният глава поздрави състезателката за класирането й на финала в една от най-престижните съревнования за годината в шахмата и я удостои с почетен плакет на президента.
В срещата на „ Дондуков “ 2 участваха родителите на Нургюл Салимова, нейният треньор Живко Жеков и Васил Антонов – ръководител на Българска федерация по шахмат 2022. „ Участието на Нургюл даде мотив за горделивост и споделена наслада в цяла България, а светът заприказва още веднъж за българската школа по шахмат “, съобщи Румен Радев. Президентът поздрави състезателката ни, че е съхранила традициите на фамилията си в този спорт, които се предават от няколко генерации, както и за образеца, който дава на младежите в България. „ Нургюл потвърди, че когато човек получи поддръжката на фамилията си, реализира триумфи “, съобщи президентът и благодари на родителите й, че са насърчили уменията на щерка си от най-ранна детска възраст. Държавният глава изрази очакване Нургюл Салимова да продължи да развива капацитета си и да извоюва нови трофеи, оповестиха от прессекретариата на президентството.
Участието в Баку разкри пред необятната общност и неуредици в българския шахмат и нуждата от съответни ограничения, съобщи още президентът Румен Радев. Васил Антонов – ръководител на Българска федерация по шахмат 2022, също уточни, че би трябвало да се сложи фокус върху проблемите, с цел да се намерят работещи и ефикасни решения.
По време на срещата Нургюл Салимова описа за идните шампионати, в които ще взе участие, подготовката си за тях, както и за задачите, които си слага като играч.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР