Изключително знаково е посещението на министъра на отбраната на САЩ

...
Изключително знаково е посещението на министъра на отбраната на САЩ
Коментари Харесай

Военният министър: Идването на Лойд Остин е знаково

" Изключително знаково е визитата на министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин в България ". Това съобщи министърът на защитата Драгомир Заков пред БНР.

По думите му тази аудиенция демонстрира мощния ангажимент на Съединени американски щати към сигурността в НАТО - като цяло.

" Не тъй като България е слабото звено в Алианса, тъкмо противоположното - България се стреми да способства с каквото може и това се прави оценка от нашите съдружници ", съобщи министър Заков.

Той заяви, че построяването на Бойна група е на много напреднал стадий: " В момента се чакат офертите на съдружниците за попълване на този дефицит, който има в състава ѝ като качества. В околните дни ще уведомим обществено ".

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин прибави посещаване в България към обиколката си до Европа тази седмица. Визитата ще бъде фокусирана върху укрепването на съдружниците от НАТО на фона на военните дейности по източните ѝ граници в Украйна, заяви Пентагонът.

Днес Остин отпътува за Брюксел, където ще участва на среща на НАТО. След това министърът ще посети Словакия. В България Остин ще се срещне с военни и цивилни ръководители, оповестява Пентагонът, само че не дава повече никакви детайлности.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР