Изключително важно за всеки един от нас е да има

...
Изключително важно за всеки един от нас е да има
Коментари Харесай

Вижте кои храни лекуват подагра и свъкват холестерола!

Изключително значимо за всеки един от нас е да има следени равнища на кръвна захар дружно с тегло в норма., написа Zdrave.to. Храните, които съдържат доста холестерол, имат огромно наличие на пурин, тъкмо както множеството от месото, което ядем. Пациентите с подагра би трябвало да одобряват храни с ниско наличие на пурин и да управляват равнищата на холестерола.

Подаграта или гихт (позната още като хиперурикемия, обхванала палеца на крака)е медицинско положение, което нормално се характеризира с повтарящи се пристъпи на изострен възпалителен артрит – зачервена, мъчителна, пламтяща възпалена става. Най-често наранена (при към 50% от случаите) е метатарзофалангеалната става в основата на огромния пръст на крайници.

Тя обаче може да се прояви и под формата на тофуси, камъни в бъбреците или уратна нефропатия. Причинява се от високите равнища на пикочна киселина в кръвта. Пикочната киселина кристализира и кристалите се отсрочват в ставите, сухожилията и околните тъкани.

Ето няколко храни, които ще ви оказват помощ да имате добре уравновесени количества холестерол, само че те също по този начин ще ви оказват помощ да избегнете подаграта!

ОВЕС

Овесът е богат на фибри, оказва помощ на метаболизма и не съдържа мазнини или холестерол. За човек с  подагра, обаче той не би трябвало да се употребява, така като съдържат високи равнища на пурин, които сигурно може да аргументи припадък на подагра. От друга страна компресът с овесена вода облекчава положението на подагра. Овесът е добър за закуска! Може да се смеси с плодове и прясно или кисело мляко, с цел да стане още по-вкусен и здравословен!

АВОКАДО

Авокадото е богато на витамини и добър холестерол - и е доста вкусно! Можете да го ядете като десерт след хранене или да извършите смуути от него, което е здравословно, освежаващо и вкусно! Можете също да го смесвате с други плодове като ябълки, банани или малини!

ЧАЙ

Кафето, както и чаят, са идеални за хора, които имат подагра. Въпреки това, сигурно не е добре да преминете от чай незабавно към кафе, когато ви се допие. Трябва да се придържате към само един избор на напитка, или това може да аргументи рецесия. Кафето има своите преимущества, само че чаят може да ви помогне да се отървете от непотребната лой в тялото и, несъмнено, ще ви успокои. Черният чай е по-предпочитан, защото проучването демонстрира, че той понижава кръвните липиди до 10% единствено за 3 седмици!

ШОКОЛАД

Всеки от нас обича шоколад, само че в никакъв случай не би трябвало да ядете какъвто и да е шоколад. Тъмният шоколад е доста по-предпочитан (и към момента е сладък) защото не съдържа захар или фруктоза, което може да аргументи подагра и да резервира равнището на холестерола ниско с естествените си антиоксиданти.

ЗЕХТИН

Трябва да използвате зехтин за всичко, даже и за готвене. За разлика от нормалното олио за готвене, зехтинът не съдържат толкоз холестерол и неприятни мазнини, плюс това ускорява усета на всяко ядене, което е приготвено или овкусено с него.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР